• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hayali maç düzenleyip TFF'yi dolandırmışlar

Sakarya'da amatör kümede kağıt üzerinde 'hayali maç' düzenleyip bu maçlara hakem ve gözlemci atayarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) dolandırdıkları iddiasıyla İl Hakem Kurulu Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı M.A. ile eski il hakem kurulu görevlileri E.K., A.G., E.Y. ile T.P.'yi gözaltına aldı. 'Resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'rüşvet' suçlamalarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecek.
 
Soruşturma kapsamında TFF eski MHK Başkanı Oğuz Sarvan ile MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu'nun 'görevi ihmal' suçlamasıyla şüpheli olarak ifadelerine başvuruldu. Okçuoğlu İstanbul'da organize şubeye giderek ifade verdi. İfadeye çağrıldığını İstanbul'da haber alan Sarvan, uçakla İzmir'e giderek ifade verdi. Sarvan, emniyetten çıkışta açıklama yapmadı.
 
2010-2011 sezonunu kapsadığı öne sürülen soruşturmada 94 hakemin ve çok sayıda gözlemcinin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. Suçlamalar ise oldukça dikkat çekici. İl Hakem Kurulu üyelerinin, hayali maç düzenleyip, yaklaşık 50 bin TL haksız kazanç sağladıkları öne sürülüyor. Amatör küme maçlarında 1 hakem aynı gün aynı satte 2 maçta görevlendirilmiş. Bir hakem 1 günde onlarca maçta görev almış. Sezonda bir kez karşılaşması gereken 2 takım 6 - 7 kez karşı karşıya getirilmiş. Kağıt üstündeki maçlara hakem ve gözlemci atanarak TFF'nin dolandırıldığı öne sürülüyor. Federasyonun bir sezonda 50 bin liraya yakın dolandırıldığı öne sürülüyor.
 
Öte yandan Kırıkkale'de geçen yıl yürütülen soruşturmada İl Hakem Kurulu üyelerinin, hayali maç düzenleyip TFF'yi yaklaşık 40 bin TL dolandırdıkları öne sürülmüştü. Federasyon iddialarla ilgili harekete geçerek inceleme başlatmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim