• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

‘Hayalet bankacı’ Tiflis’te tutuklandı

‘Hayalet bankacı’ Tiflis’te tutuklandı
Türkiye’deki bir çok şirket yanı sıra, uluslararası fon yöneticilerini de, hayali bankalardan kredi çıkaracağı vaadiyle dolandırmakla suçlanan Gürcan Büyükarslan’ın Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te tutuklandığı ortaya çıktı. 5 Mart günü tutuklanan Büyükars

Tiflis’ten Türkiye’ye gelmek üzereyken havaalanında gözaltına alındı ve Tiflis savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

‘10 MİLYON EURO’LUK SAHTE ÇEK’
Büyükarslan’ın Gildani cezaevinde tutulduğu öğrenildi. Tiflis savcılığının Büyükarslan hakkında yürüttüğü soruşturmada suçlamalardan biri uluslararası bir bankanın 10 milyon Euro’luk sahte çekini tahsil etmek istemesi… Çekin tahsil edilmek istendiği Tiflis’teki bankanın suç duyurusunda bulunması sonrası savcılık soruşturmasının başlatıldığı öğrenildi.

16.5 TL’YE ŞİŞLİ’DE KURULDU MERKEZİ LONDRA’DA!
BÜYÜKELÇİLİK BİLGİ İSTEDİ
Ankara’nın Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri Büyükarslan ile ilgili tutuklanma haberinin 11 Mart’ta kendilerine ulaştığını bildirdi. Adının yazılmasını istemeyen bir büyükelçilik yetkilisi, Büyükarslan’ın durumu ve soruşturmanın içeriği ile ilgili Gürcü makamlarından bilgi talebinde bulunduklarını kaydetti.

YAŞLILARA KONUT YAPACAKTI
Büyükarslan hakkında yürütülen soruşturmada, Tiflis’te bazı kişilerden, kredi çıkarmak vaadi ile elden para aldığı iddiası da bulunuyor. Öte yandan, Büyükarslan’ın Tiflis’te yaşlılara yönelik geliştireceği bir konut projesinin de olduğu, bu proje kapsamında üyelerden para topladığı iddia ediliyor.

‘KREDİ ÇIKARMA VAADİ İLE PARA ALDI’
Büyükarslan hakkında Türkiye’de devam eden iki dava bulunuyor. İstanbul’daki davanın taraflarından biri uluslararası fon şirketi sahibi İtalyan Alberto Micalzzi’nin Türk çalışanı Merve Paksoy. Anılan davada, Büyükarslan 490 bin Euro almakla suçlanıyor. Anılan dava dosyasına giren belgelere göre, Büyükarslan’ın kredi çıkarma vaadi ile Gaziantep’ten 5 firmadan da toplam 300 bin Euro para aldığı iddia ediliyor.  Büyükarslan’ın da sanıkları arasında olduğu Ankara’da bir davanın ise Yargıtay sürecinin devam ettiği belirlendi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim