• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Havza RAM’dan Dört Proje

Havza RAM’dan Dört Proje
Samsun'un Havza ilçesinde Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin(RAM), Müdür Ömer Faruk Çakmak önderliğinde birbirinden farklı, verimli ve...

Samsun'un Havza ilçesinde Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin(RAM), Müdür Ömer Faruk Çakmak önderliğinde birbirinden farklı, verimli ve renkli 4 projeye birden imza attığı bildirildi.

Kurum olarak hizmet verilen Havza, Vezirköprü, Kavak, Ladik ilçelerinde, bir kısmının bölge rehberlik öğretmenleri tarafından uygulanan "Okuluma Mektup','Bükülmez Bilekler, Yenilmez Raketler', "Yetenek Üçlüsü" ve "Bestesiyle Güftesiyle Okulum" projeleriyle eğitime farklı bakış açısının sağlandığı dile getirildi.

OKULUMA MEKTUP PROJESİ

Okuluma mektup projesiyle, eğitimle ilgili öğretmenlerin okul idarelerinin aldıkları kararlar ve bakış açılarına öğrenci ve velilere mektup yazdırtılarak onların, kendilerini tanıtmaları, okul ve eğitim hakkındaki duygu düşüncelerinin alınarak okulların bu dönütlerden yararlanılmasının sağlandığı, öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilmesinde, rehberlik öğretmenlerince görüşülecek öğrenci ve velilerin tespit edilmesinde, okulların fark edemedikleri eksikliklerin farklı gözlerle değerlendirilip farkındalık oluşmasında son derece etkili bir proje olduğu iddia edildi.

BÜKÜLMEZ BİLEKLER, YENİLMEZ RAKETLER PROJESİ

Aynı zamanda masa tenisi ulusal hakemi, bilek güreşi hakemi ve araba yarışlarında gözetmen olarak görev yapan kurum müdürü Ömer Faruk Çakmak "Bükülmez Bilekler, Yenilmez Raketler" projesiyle de çok yönlü (İsviçre çakısı gibi) bireyler yetiştirerek öğrencilerin zararlı maddelerden koruyup donanımlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Projenin 1. ayağı bilek güreşi Havza'daki gençlerin profesyonel anlamda bilek güreşiyle tanışmalarını sağlamak amacıyla başarılı antrenör Numan Güvelioğlu ve sporcularının bu sporu tanıtmalarından sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından "Ready Go" komutuyla stardı verilerek müsabakalar yapıldığı, böylece gençlerde farkındalık oluştuğu belirtildi.

YETENEK ÜÇLÜSÜ PROJESİ

Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen diğer proje "Yetenek Üçlüsü" ise birden fazla yeteneği olan (proje yapma, spor, tiyatro, sanat, özgün uygulamalar, etkinlikler, icatlar vb.) ilçe genelinde 3 okul, 9 öğretmen, 27 öğrenci ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan proje değerlendirme komisyonunca seçilip ödüllendirilerek çok yönlülüğün teşvik edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

BESTESİYLE GÜFTESİYLE OKULUM PROJESİ

"Bestesiyle Güftesiyle Okulum" projesi rehberlik öğretmenleri tarafından sınıflara müzik türlerinin ( Halk müziği, sanat müziği, arabesk, pop müziği, hip hop vb. ) yazılı olduğu, önceden hazırlanmış katlanmış kura kağıtları çektirilir. Sınıf öğrencileri o müzik türünde çok bilinen bir şarkının, türkünün sözlerini siler ve yerine okulla, eğitimle ilgili beste değişmeden sözler yazarlar ve sınıf olarak öğretmenlerden oluşan bir jüri üyelerine sözlerin rehberlik öğretmenlerinin kontrolünden geçtikten sonra kendi hazırladıkları seramonilerle sunarlar. Burada amaç müzik yoluyla öğrencilerden okulun fotoğrafını çekecek dönütler almak ve okulların bu sözlerdeki güzel gelişmeleri ve eksik kalan yönlerini fark etmelerini sağlamak olduğu açıklandı.

HAMSİ

Havza Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin bu projelerle heyecanlı, azimli, mücadeleci, sabırlı, inançlı (HAMSİ ) bir nesil yetişmesinin hedeflendiği, bu nedenle kendilerine ait projeler arttıkça ülkemizin gücüne güç katacağı, önümüzdeki yıllarda da farklı projeler yapmaya gayret gösterileceği belirtildi.

Havza RAM’dan Dört Proje

Havza RAM’dan Dört Proje

Havza RAM’dan Dört Proje

Havza RAM’dan Dört Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim