• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Ele Alındı

Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Ele Alındı
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanması planlanan "DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım...

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanması planlanan "DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzalar Master Planı" ile ilgili toplantı Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, TKDK Malatya İl Koordinatrörü Murat Tunç, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Doç.Dr. Orhan Gündüz, Veteriner Hekimler Odası Şube Başkanı Ertuğrul Özdemir, Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal Kılınç, Malatya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulvahap Bulgurlu temsilcisi ile Üretici Birlikleri ve Ziraat Odası Başkanları katıldı. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Eraslan moderatörlüğünde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvancılık potansiyelinin daha etkili kullanımına yönelik hazırlanacak Master planı görüşmek için bir araya geldiklerini belirterek "Hayvancılığın gelişmesini ve et fiyatlarının istenilen seviye ye gelmesini istiyorsak, hayvan varlığımızı arttırmalı ve onu en verimli şekilde kullanmalıyız" diye konuştu. Hazırlanacak Master Planına konu ile ilgili tüm paydaşların katkı sunmasını istediklerini belirten Selvi, "Sayın hocamızın moderatörlüğünde herkes sorunları ve çözüm önerilerini sunarsa, daha sağlıklı veriler elde etmiş oluruz. Şimdiden hazırlanacak olan Master Planının İlimize ve bölgemize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim M.Emin Yurtseven'in sunumlarının ardından, tüm katılımcı kurum ve kuruluşlar söz alıp, sorun ve çözüm önerilerini sıralayarak toplantıya katkı sağladı.

Toplantının ardından ise katılımcılar öğle yemeğine geçtiler. Toprak A.Ş. tarafından verilen yemekte de katılımcılar konu ile ilgili istişarelere devam ettiler.

Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Ele Alındı

Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Ele Alındı

Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Ele Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim