• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Havuzda Kalp Krizi Geçirdi, Hastanede Yaşama Döndü

Havuzda Kalp Krizi Geçirdi, Hastanede Yaşama Döndü
Sivas'ta 56 yaşındaki makine mühendisi Seyit Parlak, havuzda yüzdükten sonra kalp krizi geçirdi.

Sivas'ta 56 yaşındaki makine mühendisi Seyit Parlak, havuzda yüzdükten sonra kalp krizi geçirdi. Kalbi duran adam, hastanede uzun uğraşlar sonucu yaşama döndürüldü.

Evli ve 2 çocuk babası Seyit Parlak, 27 Şubat Cumartesi günü yüzmek için havuza girdi. Bir süre havuzda yüzdükten sonra hamama girmek için havuzdan çıkan Parlak, kendini iyi hissetmediğini söyleyerek görevlilerden yardım istedi. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Parlak, 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran Parlak, burada yapılan müdahalenin ardından, uzun süre yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü. Uzun yıllardır spor yapmasına rağmen sigara da kullanan Parlak'ın tıkanan kalp damarları ameliyatla açıldı.

Hastanın sigara kullandığı ve düzenli spor yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı İsmail Erdoğu, "Hamama girdikten sonra bir sıkışma hissiyle beraber kendisini kaybediyor. Ama bilinçli bir hasta hemen "ben fenalaştım 112'ye haber verin" diyor. Ambulans geliyor hasta orada kalbi durmuş halde alınıyor. Kalp masajı yapıldıktan sonra hastanın kalbi dönüyor ama solunum cihazına bağlanıyor. Bilinci yerinde değil bize geldiğinde şuuru kapalıydı. Baktık kalp krizi geçiriyor şuuru kapalı ama riskleri anlatarak anjiyoya alalım dedik. Anjiyoya aldık ana damarı baştan aşağı tıkalıydı. Önce balon ve sonrasında bize oraya stent koyduk. Damarı çok iyi açıldı. Hasta bir gün daha şuurda değişiklik olacak şekilde yoğun bakımda yattı. Sonrasında hiçbir psikolojik ve fizyolojik etkisi kalmadan hasta toparladı."dedi.

"SİGARADAN KURTULMAK ŞART"

Sadece spor yapmanın kurtarıcı olmadığını belirten Erdoğu, "En önemli şey sigaradan kurtulmaktır. Sigara içen her kişi için bu risk var. Erken müdahale her halükarda hastanın hayatını kurtarıyor. Bu hastamızın da geldiğinde durumu kötüyken damarı açılmasıydı. Birkaç gün daha hastanede yattıktan sonra düzenli ilaçlarını kullanarak ve sigara içmeyerek düzenli spor yapabilen bir insan olacak" diye konuştu.

Havuzdan çıktıktan sonra ağrı hissettiğini söyleyen hasta Seyit Parlak, "Hamamdaki görevli arkadaşlara kriz geçirdiğimi söyledim. Ondan sonrasını da hatırlamıyorum. Daha öncesinde hiçbir şikayetim yoktu. Günlük spor salonuna gidip geliyorum, ağırlık çalışıyorum. Ama işte sigaranın bize vermiş olduğu zarar bu oldu" şeklinde konuştu.

Parlak, 30 yıldır sigara kullandığını ve artık bıraktığını sözlerine ekledi.

Havuzda Kalp Krizi Geçirdi, Hastanede Yaşama Döndü

Havuzda Kalp Krizi Geçirdi, Hastanede Yaşama Döndü

Havuzda Kalp Krizi Geçirdi, Hastanede Yaşama Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim