Balıkesir'in Havran ilçesinde, fırıncı işleten Sabri Eren'in ürettiği ekşi maya köy ekmeği sevildi. Köy ekmeğinin bayatlamadığını anlatan Eren, hiçbir katkı maddesi kullanmadığını söyledi.
Havranda Sebze Pazarı yakındaki fırınında ekşi mayalı köy ekmeği üreten Sabri Eren, ekmeğini Havran'ın yanı sıra Edremit'te de satmaya başladı. 32 yıldan bu yana fırın işlettiğini anlatan 52 yaşındaki 2 çocuk babası Sabri Eren," Fırıncılığa başladığım yıllarda beyaz ekmek çıkarıyordum. Arada bir yaptığım köy ekmeği de tutuldu. Bunun için son yıllarda tamamen köy ekmeği üretmeye başladım. Satışlardan oldukça memnunum. Havran'ın yanı sıra Edremit'te de satıyorum. Bu ekmek hemen bayatlamadığı için uzun süre yenebiliyor" dedi.