• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Havran’da Develer Arenada Kapıştı
Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri, Balıkesir'in Havran ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesinin ortaklaşa organizasyonu...

Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri, Balıkesir'in Havran ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesinin ortaklaşa organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Havran Seyit Onbaşı Güreş Arenası'nda gerçekleştirilen "Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri"nde, 140 güreşçi deve, rakipleriyle kıran kırana mücadeleler gösterdi. Yaklaşık 10 bin güreş severin katıldığı organizasyona, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, çevre ilçelerin belediye başkanları, deveciler dernekleri başkanları ve davetliler katıldı.

Develerin kıran kırana güreştiği arenada zaman zaman kaçan birbirinden ayırılamayan develer yüzünden heyecanlı dakikalar yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve protokol mensupları, güreş arenasına girmeden önce, bölgenin geleneksel yemeklerinden olan keşkek yapımını izledi ve keşkek dövdü. Daha sonra, yörük çadırının açılış kurdelesi kesildi ve halk oyunları ekipleri, yöresel halk oyunları gösterisi sundu. Halkın yoğun ilgisi eşliğinde güreş arenasına giren protokol mensupları, halkı selamladı ve güreşleri izledi. Güreşlerin son etabında, Kaymakamlık Kupası, Büyükşehir Kupası ve Havran Belediyesi kupası müsabakaları yapıldı. Kıran kırana mücadeleler yapan develer, heyecanla izlendi. Galip gelen develerin sahipleri, protokol mensuplarından kupalarını aldı.

Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ile birlikte katıldıkları güreş etkinliğinde mangal yaparak eğlenme fırsatı buldu.

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Havran’da Develer Arenada Kapıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim