• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri yeni yılla birlikte trafik sigortasına yapılan zamları protesto etmek için, araçlarına döviz yapıştırdı.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri yeni yılla birlikte trafik sigortasına yapılan zamları protesto etmek için, araçlarına döviz yapıştırdı. Taksicilerin yeni yılda gelen zamlarla en yüksek trafik sigortası primini ödediğini savunan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, yetkililerden kendilerine yardım etmesini istedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri trafik sigortasına yapılan zamları protesto etmek için araçlarına ve Taksiciler Kooperatifi binasına "Trafik sigortasındaki fahiş fiyatlara hayır" yazan dövizler yapıştırdı. Para kazanamadıklarını öne süren taksiciler yetkililerden yardım istedi. Trafik sigortası primlerinin normal bir seviyeye indirilmesini istediklerini söyleyen Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, "Biz geçen senede bu yüksek ücretlerden zorunlu trafik sigortası adı üzerinde biz bunlardan şikayetçiydik. Eskiden milyonluk araçlar, özel araçlar yani trilyonluk araçlar, dört yüz beş yüz bin lira sigorta poliçesi öderken, biz bin 500 lira ödüyorduk. Şimdi ise özel araçlar bin 500 lira oldu. 4 bin 500, 5 bin hatta 8 bin liraya kadar çıkan primler ödemek zorunda kalıyoruz. En düşük ödemek zorunda kalan arkadaşımız 5 bin 500 lira sigorta pirimi ödemek zorunda kalıyor" dedi.

Trafik sigortası primlerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Can, "Zaten bu araçların normal değeri 8-10 bin lira. Biz 8-10 bin lira trafik sigortası pirimi ödeyemeyiz. Bunun altından kalkmamız mümkün değil. Bizim bu külfetin altından kalkmamız mümkün değil. Sebebine gelince şöyledir, bizim yaklaşık 36-37 aydır, Büyük Şehir Belediyesinden aldığımız zam yüzde 6 - 7'dır. Yani bu senede daha zam almadık. Bizim taksimetreye aldığımız yıllık zam oranımız yüzde 5'dır. Ama sen trafik sigortalarına yüzde üç yüz, yüzde dört yüz zam yaparsan biz bunun altından kalkamayız. Her yıl trafik sigortasına yüzde üç yüz, yüzde dört yüz zam yapacaksın ama taksimetreye yüzde beş zam yapacaksın, biz bunun altından kalkamayız. Peki biz bunu nereden alıp ne şekilde ödeye biliriz. Biz bu trafik sigortalarının normal bir seviyeye getirilmesini bekliyoruz. Biz bu seviyeye getirilmesini bekliyoruz. Yani bu standardın düşürülmesini bekliyoruz. Biz piyasada özel araçlar ne kadar trafik poliçesi ödüyorsa bizde o kadar ödeyelim. Sonuçta bizde amme hizmeti yapıyoruz. Biz yetkililerden, şunu bekliyoruz. Biz bir kere kötü şoför iyi şoför, dikkatli şoför, dikkatsiz şoför diye ayrılmasını bekliyoruz. İyi şoför dikkatli şoför az kaza yapın şoför az pirim ödemeli, kaza yapan şoför çok pirim ödemeli. Bu özel araçlarda da taksilerde de aynı olması gerekir. Kaldı ki biz taksiciler amme hizmeti yapıyoruz. Bizim trafik sigortası primlerimizin özel araçlardan daha düşük olması lazım. Bunların mutlaka adil bir şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. İlgililere buradan sesleniyoruz" diye konuştu.

TURİST SAYISINDA AZALMA YOK

Sultanahmet meydanında yaşanan canlı bomba olayından sonra Türkiye'ye gelen turist sayısında düşüş olmadığını söyleyen Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Başkanı Fahrettin Can, "Şu ana kadar gözle görülür bir düşüş yok çok şükür. Sadece mevsimsel bir azalma var. Terör dünyanın düşmanı, terör tüm dünyada var. Bizim ülkemizde de var. Biz bunları şiddetle kınıyoruz. Bu eylemeleri yapan insanlar genelde yabancı uyruklu insanlar. Bunları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yaklaşık beş yıldır Atatürk Havalimanında taksicilik yaptığını söyleyen Selçuk Elmasoğlu, "Primlerimiz çok yüksek. Pirimler ciddi boyutlara rakamlara ulaşmakta. Yetkililerden isteğimiz iyi şoför kötü şoför olarak ayarlanmasını veya uçakların kaza yapıp yapmadığına göre kaza oranlarına göre poliçe hazırlanması. Biz taksiciler amme hizmeti yaptığımız için bunların göz önünde bulundurularak değerlendirilmesini istiyoruz yetkililerden. Hükümetimizden. Kamuoyuna duyurmak için de araçlarımızın arkasına duyuru astık" diye konuştu.

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Havalimanında Taksicilerinden Sigorta Zammına Dövizli Protesto

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim