• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Yapıldı

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Yapıldı
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı Silahlar Federasyon Kupası, Mersin'de yapıldı.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı Silahlar Federasyon Kupası, Mersin'de yapıldı. Federasyon Kupası'nı almak için 447 sporcu mücadele etti.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı Silahlar Federasyon Kupası müsabakaları, Mersin'in ev sahipliğinde Erdemli Atış Poligonu'nda 4-7 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlendi. Müsabakalara, 28 il, 89 kulüpten 270 havalı tabanca, 177 tüfek olmak üzere toplam 447 sporcu katıldı. Müsabakalar yıldız, genç, büyük erkek ve kadınlar kategorilerinde 10 metre tabanca, tüfek dallarında ferdi ve takım olarak yapıldı.

İlk iki gün yapılan 10 metre "Havalı Tabanca" müsabakalarına Mersin'den katılan Akdeniz Spor Kulübü ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Mersin atıcılık sporcusu Mehmet Kara, genç erkekler havalı tabanca ferdi müsabakalarında 193 puan toplayarak Türkiye şampiyonu oldu. Genç kadınlar havalı tabanca ferdi müsabakalarında ise Mersin Merpom Spor Kulübü ve TOHM Mersin atıcılık sporcusu Şeymanur Aydoğan 164,7 puan toplayarak Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Genç erkekler havalı tabanca takım sıralamasında Mehmet Kara, Yunus Emre Kılıç ve Refik Şarmet'ten oluşan Akdeniz Atıcılık Spor Kulübü takım halinde bin 594 puanla Türkiye üçüncülüğü elde ederken, büyük kadınlar havalı tabanca ferdi müsabakalarında bir başka Mersin temsilcisi Mask Spor Kulübü sporcusu İlknur Kara ise 193 puan toplayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Son gün yapılan "Havalı Tüfek" müsabakalarının tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve kupalarını Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) Genel Sekreteri Zeki Öztürk, TAF Ateşli Silahlar As Başkanı Kadri Akgün, Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Yapıldı

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim