• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Havaların Soğuması Çocukları Hedef Haline Getiriyor

Havaların Soğuması Çocukları Hedef Haline Getiriyor
Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Sağlığı Uzmanı Yrd.

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Esra Karaca Çiftçi, çocukların, hava sıcaklıklarının ani düşmesi sonucu oluşabilecek hastalıklardan korunması gerektiğini vurguladı.

Çiftçi, havaların geçtiğimiz yıllara oranla havaların daha erken soğumaya başladığını belirterek, soğuk dönemin okulların açık olduğu döneme denk geldiğini ifade etti. Velileri soğuk havalara karşı uyaran Ciftçi, "Normalde havaların bu kadar erken bir şekilde soğuması beklenmiyordu. Özellikle geçtiğimiz yıllarla bir kıyas yapacak olursak bu durum biraz sürpriz oldu. Soğuk havaların okulların açıldığı döneme denk gelmesi de çocukları hedef haline getirdi. Çünkü çocuklar bu dönemde normal saatten daha erken uyanıyor, pek çok çocuk okula kahvaltı yapmadan gidiyor ve bu durum da onların direncini kırarak, onlar için ciddi risk oluşturuyor" dedi.

KORUYUCU ÖNLEMLER ALMALI

Çiftçi, çocukların soğuklardan kaynaklanan etkilerden kurtulabilmesi ve daha dirençli olması için aileleriyle birlikte önlem almalarının çok önemli olduğunu aktardı. Çiftçi, "Aileler, bu gibi ani hava değişimlerinde çocuklarına dikkat etmelidir. Onların giyimlerine özen göstermeli havaların durumuna göre uygun kıyafetler tercih etmelidir. Bunun dışında çocukların iyi bir şekilde beslenebilmesi için gerekli ortamı mutlaka oluşturup, onların direncini arttıracak besinleri tüketmelerini sağlamalıdır. Aileler, bunların dışında çocukların sağlıklarını tehlikeye atacak tehditlere karşı ayrıca önlem almalıdır" diye konuştu.

Soğuk kış döneminde grip başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanan çocukların, bu hastalıklardan psikolojik olarak da etkilenebileceğini vurgulayan Çiftçi, "Hastalığa yakalanan çocuk normal bir dönemdeki gibi rahat ve huzurlu olamıyor. Belli bir süre arkadaş ortamından, sosyal aktivitelerden uzak kalıyor, istediği faaliyetlerde bulunamıyor. Taşıdığı hastalığı başkalarına da bulaştırabileceği korkusuyla belli bir süre okula gidemiyor. Okuldan uzak kalması çocuğu derslerinden de geri bırakınca çocuk psikolojik olarak kötü etkilenebiliyor. O nedenle çocukları mümkün olduğunca hastalıklardan korumak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim