• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Havajet Lisesinden Öğrencilere Burs Fırsatı

Havajet Lisesinden Öğrencilere Burs Fırsatı
İzmir Menemen'de 2014 yılında eğitim hayatına başlayan Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 26-27 Mart tarihlerinde yüzde 100 bursluluk sınavı...

İzmir Menemen'de 2014 yılında eğitim hayatına başlayan Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 26-27 Mart tarihlerinde yüzde 100 bursluluk sınavı gerçekleştirecek.

İş bulmanın giderek zorlaştığını ve kalifiye elemanların öneminin daha da arttığını savunan Özel Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, düzenleyecekleri bursluluk sınavıyla havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere önemli bir fırsat sunacaklarını kaydetti.

Geleceğin sektörünün havacılık olduğunu hatırlatan Çelebi, sektörde her yıl 10 bin kişilik istihdam açığı bulunduğunu ve bu rakamın giderek yükseldiğini söyledi.

Geçen yıl 110 öğrenci aldıklarını, bu yıl da eğitim kalitesinin belli bir seviyede olması için 100 öğrenci almayı hedeflediklerine dikkat çeken Mehmet Çelebi, "Eğitimin kalitesi ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek, bizim için önde gelen değerler. Hem geniş düşünebilen, vizyon sahibi, hem de proje üretebilen eğitimcilerden oluşan bir kadroya sahibiz" diye konuştu.

Sektör gereği olmazsa olmaz olan İngilizce'ye çok önem verdiklerini belirten Çelebi, haftada 12 saat kur sistemi ile eğitim verdiklerini; her yaz Malta'da dil okulu ile kuramsal eğitimin pratiğe çevrilmesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, 26 - 27 Mart tarihlerinde düzenleyeceği yüzde 100 bursluluk sınavıyla ilgili ayrıntılı bilgi 0 232 325 86 86 numralı telefondan alınabiliyor.

DÜNYADA İLK DEFA AIRBUS'TA LİSE STAJI

Türkiye'de sadece havacılık eğitimi veren 8 lise olduğunu, dünyada ise Amerika'da bu türde sadece bir lise bulunduğunu ifade eden Özel Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi şöyle devam etti: "Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız. Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile bir sözleşme imzalayarak bir ilke imza attık. Havajet Uçak Bakım Bölümü öğrencileri bu yıl yaz stajı için Fransa Toulouse'a gidecek ve okulda edindikleri teorik bilgileri pratiğe çevirme imkanı bulacaklar. Lise düzeyinde dünyada bir ilk yaşanacak."

Havajet Lisesinden Öğrencilere Burs Fırsatı

Havajet Lisesinden Öğrencilere Burs Fırsatı

Havajet Lisesinden Öğrencilere Burs Fırsatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim