• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Havada siyah kurdele takacaklar

Gökkuşağı Hareketi Sözcüsü Kaptan Pilot Beyrut'ta iki Türk pilotunun kaçırıldığını hatırlatarak, bununla ilgili siyah kurdele eylemi başlattıklarını söyledi.
Hava-İş  Sendikası'nın aralıkta yapılacak genel kuruluna hazırlanan Gökkuşağı Hareketi, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
 
Ali Sürmen Salonu'nda yapılan toplantıda Gökkuşağı Hareketi adına basın açıklamasını, Gülbeyaz Efe okudu.
 
Gökkuşağı Hareketi Sözcüsü Kaptan Pilot Bahadır Altan da Lübnan'nın başkenti Beyrut'ta iki Türk pilotunun kaçırıldığını hatırlatarak, bununla ilgili siyah kurdele eylemi başlattıklarını söyledi.
 
THY pilotunun, dün iki meslektaşının kaçırılmasını protesto etmek için uçuş yapmamasına da değinen Altan, "Bu arkadaşımızın tepkisini çok anlamlı buluyoruz. Bu bireysel bir tepkidir. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşuncaya kadar bu siyah kurdeleleri çıkarmayacağız ve bu işi takip edeceğiz" dedi.
 
Altan, Hava-İş Sendikası'nın başlattığı grevle ilgili de şöyle konuştu:
 
"15 bin THY işçisi çalışırken çok az bir grup grev yapıyor. Bunun nedeni de ne yazık ki 'ulvi kavram' grevin anlamını aşağı çeken, sendikayı 24 yıl yöneten bu bürokratik yapıdır. İşçinin iradesinden ve olağanüstü genel kuruldan kaçan anlayış, işçilerin desteklemediği ve güvenmediği bir yapıyı ortaya çıkarmıştır. Aslında Hava-İş eskiden sivil bir sendikaydı. Bugün ise sadece THY'de örgütlenebilen bir sendika haline geldi. Oysa sivil havacılık sadece THY'den ibaret değil. Özel şirketlerdeki arkadaşlarımızın da bizden daha fazla mağdur olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar onların örgütlenemeyişinin nedeni bu hiyeraşik örgüt yapısıdır."
 
Gökkuşağı Hareketi'nde yer alan Kaptan Pilot Mehmet Ayhan Günal ise iki meslektaşının kaçırılmasını protesto eden THY pilotuyla telefonda görüştüğünü belirterek, şunları söyledi:
 
 "O arkadaşımla konuştuğumda bana çok samimi olarak, 'Bunu önceden planlamadım. Hiçbir şey düşünmedim. Ama oraya gittiğimde bazı şeyler gücüme gitti. Ben neden buradayım diye düşündüm' dedi. Biz Kokpit camiası kaçırılma olayına tepkisiz değiliz. Dün yapılan eylem, bütün havayolu camiası tarafından çok iyi okunması gereken bir olaydır."
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim