• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

"Havacılık Sektöründen Notlar" Öğrencilerle Buluştu

"Havacılık Sektöründen Notlar" Öğrencilerle Buluştu
Anadolu Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından "Havacılık Sektöründen Notlar" toplantısı düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından "Havacılık Sektöründen Notlar" toplantısı düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Konferans Salonu'ndaki toplantıya, Uçak Bakım Mühendisleri Derneği (UBMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Topçu, Başkan Yardımcısı Barış Çakmak ve Türk Hava Yolları (THY) Kalite Uzmanı Hamdi Fidan'ın konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda konuşan Uçak Bakım Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Topçu, dernek hakkında bilgiler verdi. Topçu, "Biz de sizler gibi bu sıralarda okuduktan sonra kendimizi sektöre adadık. Bu adanmanın en önemli adımı belki de 2012 yılında kurmuş olduğumuz Uçak Bakım Mühendisleri Derneği. Derneğimizin vizyonunu kısaca açıklayacak olursak, havacılık disiplinine yakışır bir kültür oluşumuna katkı sağlamak diyebiliriz. Ayrıca havacılık sektöründeki diğer derneklerden farkı daha fazla lisans mezununu aramıza katmak, birincil hedeflerimiz arasında. Bu hedefle sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu edecektir. Hepimizi mezun olduktan sonra derneğimize bekliyorum" dedi.

"HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA HAZIRIZ"

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunu ve şu anda Uçak Bakım Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Barış Çakmak ise, lisanslandırmanın havacılık sektöründe çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Çakmak, "Lisanslandırma konusu şu an sizlere sıkıcı gelse de sektörde çok işinize yarayacak bir kavram. Ben de bugün sizlere lisanslandırma konusunu sektörel açıdan anlatacağım. Sivil havacılık yönetmeliklerinde yer alan 66, 145 ve 147. maddeleri sürekli revize edilmekte ve tablolarla açıklanmakta. Bu tabloları anlamak ve uygulamak havacılık sektöründe işinize bir hayli kolaylaştıracaktır. Bu nedenle bu maddeleri sürekli takipte kalmanızı tavsiye ederim. Ayrıca havacılık sektöründe yer aldığınızda ya da bizlere ihtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızda olmaya hazırız" diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim