• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Havacılık devinden uçak bakım atölyesine destek

Havacılık devinden uçak bakım atölyesine destek
Dünya havacılık devlerinden Boeing, İzmir'deki Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni açılan uçak bakım atölyesine destek oldu.

Dünya havacılık devlerinden Boeing, İzmir'deki Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni açılan uçak bakım atölyesine destek oldu. Atölye 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak. Bu yıl 131 öğrencinin eğitim alacağı atölyenin kapasitesinin, iki yıl içinde 200'e ulaşması bekleniyor. Atölyede öğrencilere, uçak gövdesi ve kanadına yönelik faaliyetlerin yanısıra ısıl işlemler ve mekanik denemeler, uçaklardaki ametal malzemelerin bakımı, takılıp çıkarılabilir bağlantı unsurlarının bakım ve onarımı, transvers elementlerin bakım ve onarımı, kanat ile kuyruk arasındaki bağlantı konularında uzman olmalarını sağlayacak eğitimler verilecek.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, yaptığı açıklamada, "Bu okula, uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek." dedi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, "Boeing'in bu güzel jesti hepimizi çok duygulandırdı. Eğitim öğrenim çağındaki Selçuk'taki tüm gençlerimiz adına Boeing'e şükranlarımızı iletiyorum." ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da, "Boeing, havacılık sektöründe teknolojide lider firma ve böyle bir projeye katkısı çok önemli. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Mesleki eğitime verdikleri her katkı, memleketin ve bölgenin kalkınması için çok önemli. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Yeşilyağcı ise hedeflerinin, öğrencilerine bilimsel ve teknolojik gelişmelerle uyumlu şekilde kalifiye olma fırsatı sunmak olduğunu belirterek, "Bu atölyedeki programı tamamlayan öğrenciler, uçak bakımı konusundaki çalışmalarını tamamen tamamlamış olacak." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim