• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hava korsanından ilk açıklama

Hava korsanından ilk açıklama
Sorgusu süren Ukrayna vatandaşı Artem Kozlov tarafından dün gerçekleşen uçak kaçırma girişimiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Korsanın ilk ifadesine göre ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğu öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söylediği ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçak kaçırma girişiminde bulundu. Elindeki telefon ile bombayı etkin hale getireceğini söyleyen ve Soçi'ye gitmek isteyen 45 yaşındaki Kozlov'un girişimi pilotun İstanbul'a inmesi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

OPERASYONUN BAZI AYRINTILARI DA ORTAYA ÇIKTI


Uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hemen harekete geçti. Kozlov'la müzakere yürütülürken bir yandan da özel harekat uzmanları tarafından kargo bölümü incelendi. İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldı. Yolcular çıkarılırken kargodaki aramalarda patlayıcı bir madde bulunamadı. Patlayıcı bir madde olmadığının belirlenmesine rağmen emniyet birimleri tedbiri elden bırakılmadı. Polis her ihtimale karşı uçağın çevresinde sinyal kesici “jammer"le önlemlerini sürdürdü.

"TUTUKLULAR İÇİN YAPTIM"

Yapılan operasyon sırasında çıkan arbedede hafif şekilde yaralanan Artem Kozlov'un tedavisinin ardından gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kozlov'un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı Kozlov'un herhangi bir tutuklu yada grup ismi vermediği kaydedilirken bir 'terör' kaydının tespit edilemediği de dile getirildi. Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin ardından yarın öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim