• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Hatımköy'de 3. Etap Konutları'nın kuraları çekildi

Hatımköy'de 3. Etap Konutları'nın kuraları çekildi
Kura sonucu, müracaat eden 77 bin 245 kişiden 1544 kişi konut sahibi olmaya hak kazandı. Başkan Topbaş, "Duygulandım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan Hadımköy 3. Etap Konutları'nın kuraları çekildi. Noter huzurunda yapılan kurada, müracaat eden 77 bin 245 kişiden 1544 kişi konut sahibi olmaya hak kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "80 bine yakın müraacatın olduğunu görünce gerçekten çok duygulandım. Bu bize olan güveni gösteriyor" dedi.
 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan kura çekilişine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçimlerde kendisine tekrar yetki verdikleri için bütün İstanbullular'a teşekkür ettiğini söyledi.
 
Topbaş, şöyle konuştu:
 
"Konut edinme umutlarınız adına buraya gelerek müracaatınızın sonuçlanması için duyduğunuz heyecanı yakından hissediyorum. Sizlerin umudu olmanın sorumluluğunu da hissediyorum. Yapabileceğimiz şeylerin sözünü verdik, siyaset olsun diye hiçbir şey söylemedik. Sözün namus olduğunu ve insanı bağladığını bilerek çalışmalarımızı yürüttük. İstanbul Türkiye'nin aynası bir şehir. Ecdat topraklarını terk ederek 15 milyonluk nüfusuyla, Avrupa'nın 23 ülkesinden daha büyük bu şehre göç ettik. Bu süreçte birçok sorunlar yaşandı. Bizler de bu sorunları çözmek için buradayız."

İnsanoğlunun doğuştan var olan yaşama, inanç ve barınma haklarına kimsenin müdahale edemeyeceğini ifade eden Başkan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Yönetimler bu konuda hassasiyetlerini ortaya koymazsa, insanlarımız bugünkü gibi çarpık yapılaşmaları ortaya koyarlar. Sayın Başbakanımızın kurduğu KİPTAŞ şirketimizle bu konuda çare olmak için çalışmaktayız. Gönlümüz istiyor ki, insanlarımız kira öder gibi şartlarla konut edinme imkanı bulsun. Çünkü yaşam alanları bizim sağlıklı hizmet verebilmemiz için de çok önemlidir. Altyapısı, doğalgazı ve ulaşım imkanları doğru kurgulanan bir şehir medenidir ve yaşayan insanlar da mutludur. Verdiğiniz yetkiyle İstanbul'un her sorunun çözmek için çalışmalar yürütüyoruz, yatırımlar yapıyoruz. Sağlıklı bir yaşam imkanı sunan, sürdürülebilir gelişme gösteren bir şehir ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştık. Altyapıdan ulaşıma, çevreden, sağlığa kadar her alanda nelerin değiştiğine yaşayarak şahit oluyorsunuz. Çocuklarımızın başka şehirlere ve ülkelere özenmemesi adına bundan sonra projelerimizi bir bir ortaya koyacağız."
 
Hükümetin, kentsel dönüşümle ilgili kanunla kimseyi mağdur etmediğini belirten Topbaş, "Halkın katılımıyla yerinden dönüşümü öngördük. İstanbullular'ın yaşam kalitesini yükseltmek izim asli görevimizdir. Dar gelirli insanlarımıza hizmet vermek adına kurulan KİPTAŞ şirketimizle ile bugüne kadar 60 bine yakın konut yaptık. Kaynak edinmek için rezidans tarzı konutlar da yapan şirketimizin asli görevi konut hayali dahi kuramayacak insanlarımızın ev ihtiyacını karşılamaktır. 2005 yılında ilk sosyal konutların kurasında vatandaşlarımızın nasıl sevinç çığlıkları attığı hala kulaklarımdadır" diye konuştu.
 
KİPTAŞ'a ilk etapta 10 bin konut yapması için talimat verdiklerine dikkati çeken Topbaş, şunları kaydetti:
 
"İlk olarak 1544 konut için 80 bine yakın müracaat oldu. Bunu sayın Başbakanımıza ilettim. Bundan sonra dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacın gidermek için daha fazla çalışma kararı aldık. Özel sektörün yüzde 50 satış yapabildiği günümüzde KİPTAŞ'ın projesine 80 bin müracaat oluyorsa inşaat firmalarımızın bu alana yönlenmesi gerektiğini hatırlatıyorum. Bu da inşaat sektöründe yeni bir dönemin başlaması anlamına gelmektedir. Çok lüks konutlar yapmak yerine orta ölçekte vatandaşlarımızın daha rahat sahip olabileceği evler yapmak zorundayız. Hadımköy'deki KİPTAŞ'ın yapacağı konutlara yakın yere metro yapılacak. Geleceğiniz olan evlatlarınız yaşam alanları konusunda sorun yaşamasın istiyorsunuz.
 
80 bine yakın müracaatın olduğunu görünce gerçekten çok duygulandım. Bu bize olan güveni gösteriyor. Başka firmalarda satışlar olmazken bizde sayının çok üstünde müracaat olması güvenin işareti. Genel müdürüme talimat verdim. 10 binlik konutu üretmek ve arkasından yeni 10 binlik konutlar üretmek. Bizim görevimiz bu ihtiyacı çözmek. Değişik yerlerde bu tarz alanlar üzerinde çalışmalarımız sürecek. Hadımköy'de bir özel mülkiyeti bedel ödeyerek aldık."
 
Konut edindirme projesinde dar gelirliliğin esas olduğuna dikkati çeken Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Özellikle ifade etmek istiyorum ki kimseye bir ayrıcalık yok. Adaletsizliğe asla müsamaha etmeyiz. Hak kutsaldır ve esastır. Bu hassasiyeti özellikle gösterdiğimi ve takipçisi olduğumu söylemek istiyorum. Bu konutlar mükemmel bir yaşam alanı haline getirildi. Sadece barınma değil, ufak bir çarşısı olacak. Asla kar gayesiyle değil sadece hizmet gayesiyle üreteceğiz. Bizim paraya ihtiyacımız yok. Kasamızda paramız var elhamdülillah. Gönlümden geçen şu esasında; ah öyle bir imkanımız olsa, içine taşındıktan sonra ödense keşke ama kaynak buna el vermiyor. Rabbimden istediğim bu inşallah gelecekte gerçekleşebilir."
 
Çekilişte yedek hak sahibi üyelerin de olacağını ifade eden Topbaş, "Yedek üyeler biterse tekrar kura çekilecek. Onun adamı bunun adamı gibi söylentiler bizi üzer. Şimdiden konut sahiplerine hayırlı olsun. 18 ay içinde gerçi uzun ama daha kısa sürede tamamlansın. Gecikme olduğu takdirde KİPTAŞ'ın ödeme yapması gerekir. Haksızlık, adaletsizlik asla olmasın" diye konuştu.
 
Konuşmanın ardında ilk olarak Başkan Kadir Topbaş, noter huzurunda çekiliş için butona basarak ev sahibi olmaya hak kazanan kişileri belirledi. Daha sonra devam eden çekiliş sırasında vatandaşların heyecanı da dikkati çekti. Çekilişte kazanan vatandaşlar sevinç çığlıkları atarken, isimleri çıkmayanlar üzüntü yaşadı.
 
Noter huzurunda çekilen kurada, müracaat eden 77 bin 245 kişiden 1544 kişi konut sahibi olmaya hak kazandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim