• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Hatice Karataş: “Konyalı öğrenciler İngilizce eğitimine önem veriyor”

Hatice Karataş: “Konyalı öğrenciler İngilizce eğitimine önem veriyor”
Nişantaşı Üniversitesi olarak katıldıkları Konya Eket Üniversite Tercih Fuarı'nda öğrencilere Londra ve Dublin imkânlarıyla "iyi İngilizce" öğrenme...

Nişantaşı Üniversitesi olarak katıldıkları Konya Eket Üniversite Tercih Fuarı'nda öğrencilere Londra ve Dublin imkânlarıyla "iyi İngilizce" öğrenme fırsatı sunduklarını ifade eden üniversitenin Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, Konyalı öğrencilerin İngilizce eğitimine önem verdiğini söyledi.

Yaklaşık 28 vakıf ve devlet üniversitesinin katıldığı Konya Eket Üniversite Tercih Fuarı'na ilgi yoğundu. Yaklaşan Lisans Yükseköğrenim Sınavı (LYS) hazırlıklarını sürdüren 12. sınıf öğrencileri, üniversitelerle ilgili araştırmalarını da fuarla birlikte yapma imkânı buldu. Seçmeyi hedefledikleri bölümler hakkında bilgi toplayan Konyalı öğrenciler, sınava doğru ipuçlarını ise CNN Türk program sunucusu ve Sabah Gazetesi Yazarı Sait Gürsoy'dan aldılar. Yaklaşık 500 öğrenciye seminer veren Gürsoy, sınav ile ilgili doğru bilinen yanlışlar ve doğrular hakkında bilgiler verdi. Nişantaşı Üniversitesine standına yoğun ilgi gösteren Konyalı öğrenciler, Nişantaşı University (Dil Uygulama Merkezi) ve Nişantaşı University Dublin Language Application Center (Dublin Dil Uygulama Merkezi) ile ilgili sorularını yönelttiler.

Nişantaşı Üniversitesi olarak öğrencilerine Londra ve Dublin imkanlarıyla "iyi İngilizce" öğrenme fırsatı sunduklarını ifade eden Hatice Karataş, Konyalı öğrencilerin İngilizce eğitimine önem verdiğini söyledi. Karataş, "Standa gelen birçok öğrenci dil eğitimli bölümler hakkında bilgi aldı. Psikoloji, mimarlık, inşaat mühendisliği, uluslararası ilişkiler gibi bölümleri İngilizce olarak okumak isteyen yoğun bir öğrenci kitlesi var. Mütercim tercümanlık, turizm rehberliği, İngilizce öğretmenliği gibi yabancı dil bölümlerini okumak isteyenlerin yanı sıra, istedikleri bölümü İngilizce olarak okumak isteyenler de fazla. Bunun için de öğrenciler İngilizce'yi en iyi öğrenme imkanı sunan üniversiteleri araştırıyorlar. Yabancı dili en iyi ve en hızlı şekilde öğrenmek isteyen öğrenciler, bunun en kısa yol formülünü arıyorlar ve araştırmalarını buna göre sürdürüyorlar" dedi.

Türkiye'de yaşayan birçok uluslararası öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Karataş, İngilizce eğitiminin bu vesileyle de önem arz ettiğini söyledi. Bu nedenle "iyi İngilizce ana vatanında öğrenilir" sloganı ile bu öğrenci kitlesine hitap ettiklerini belirten Karataş, "Örneğin Konya'da Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi var. Buradaki yabancı uyruklu öğrenciler kendilerine en uygun üniversiteyi arıyorlar. İngilizce eğitimi onlar için önem arz ediyor. İngilizce bölüm okumak ve İngilizce bilgilerini geliştirmek istiyorlar. Londra ve Dublin projelerimiz bu bağlamda dikkat çekiyor" diye konuştu.

Hatice Karataş: “Konyalı öğrenciler İngilizce eğitimine önem veriyor”

Hatice Karataş: “Konyalı öğrenciler İngilizce eğitimine önem veriyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim