• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Hatay'da silah yüklü TIR krizi

Hatay'da silah yüklü olduğu iddia edilen tır, krize yol açtı.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Kırıkhan- Reyhanlı yolunun 2. kilometresinde saat 16.00 sularında İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait olduğu iddia edilen bir yardım tırı durduruldu. Durdurulan tırda çok miktarda silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor. Tırların aranmasına MİT görevlileri izin vermediği de öne sürüldü.
 
JANDARMA YAKALADI
 
Hatay' ın Kırıkhan ilçesinde Jandarma ekipleri gelen telefon ihbarı üzerine harekete geçti. İhbarcı plakasını belirttiği tırın Kilis Öncüpınar sınır kapısı istikametine gittiğin ve silah yüklü olduğunu söyledi.
 
Jandarma ekipleri durumu Cumhuriyet Savcısının bildirdi. Savcının verdiği arama izni ile yol kontrol noktasında plakası verilen Tır durduruldu. TIR'da Suriye'ye sevk edilmek üzere depolanan silahların bulunduğunun jandarma tarafından tespit edildiği iddia ediliyor.
 
TIR YOLUNA DEVAM ETTİ
 
Silah ve mühimmata el konulup konulmadığı öğrenilemezken, tutanak tutulduktan sonra TIR'ın saat 21.00 sıralarında Kilis yönüne yoluna devam ettiği belirtildi. Jandarmanın 3 kişiyi gözaltına alındığı ileri sürülürken, yetkililer olayı henüz doğrulamadı.
 
BAKAN DEVREYE GİRDİ Mİ?
 
İddiaya göre durdurulan tırı içinde bir MİT görevliside var. Operasyon üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'e arayıp TIR'ın serbest bırakılmasını istediği öne sürülüyor. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de devreye girdiği iddialar arasında.
 
İHH: TIR'IN BİZİMLE ALAKASI YOK
 
İHH ise bahsi geçen bölgede bir yardım TIR’ı ve kurum yetkilisi olmadığını duyurdu. İHH’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“İHH’nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir.”
 
İnsani Yardım Vakfı Basın Koordinatörü Serkan Nergis ise iddiaları Twitter hesabından yalanladı. Nergis, "Bölgedeki arkadaşlarımızın bildirdiğine göre durdurulmuş bir İHH yardım tırı yok. Arkadaşlar şu an konu ile alakalı bilgi edinmeye çalışıyor. İHH'ya geldiği ve içerisinde mühimmat bulunduğu iddia edilen aracın vakfımız ile herhangi bir ilgisi yoktur" dedi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim