• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı
Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı'nın üstlendiği, Afrika'daki katarakt hastalarının yaşam mücadelesini anlatan "Lamorde" isimli belgesel filmin...

Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı'nın üstlendiği, Afrika'daki katarakt hastalarının yaşam mücadelesini anlatan "Lamorde" isimli belgesel filmin galası Hatay Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

İHH Antakya Temsilciliği tarafından düzenlenen gala gösteriminde konuşan Antakya Temsilcisi İsmail Okay, filmin İHH'nın organizesi ile yapıldığını söyledi.

Okay, filmin galasında kataraktın ne kadar önemli bir şey olduğunu ve Afrika'daki insanların misyonerlerin eline nasıl düştüğünü anlatmak istediklerini belirterek, "Yüz yıllık bir Afrika geçmişinde Hristiyan oranı sıfır idi ama şuanda yüzde elliden fazla. Birçok sebebi var. Katarakt ameliyatından önce görüştüğümüzde onların babalarının gözlerinin kör olduğunu ama çocuklarının yetim olmadığını gördük. Bunu için gençlerimiz bir faaliyet yaptılar. İHH temsilciliği bir yıla aşkın Antakya'da faaliyet göstermektedir. Birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte çalışıyoruz. Yardım kuruluşu olarak bir tevazuyu bir tarafa bırakırsak en öndeyiz" dedi.

Genç İHH Başkanı Burak Parlak Yiğit ise, Sahra Dilimi bölgesinde olan Afrika'da güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmesinden dolayı kataraktın sık rastlandığını kaydetti.

Yiğit, iki yaşındaki bebeklerde bile kataraktın görülebileceğini vurgulayarak, "Katarakt bize uzak ülkelerde daha çok bir hastalık olarak gündeme geliyor. Özellikle Afrika'da ön plana çıkmasında belli başlı nedenleri var. Sahra kuşağı diliminde güneş ışınları çok dik geliyor. O yüzden iki yaşındaki çocuğun gözünde bile katarak olabiliyor. Türkiye'de genellikle yaşlılarda katarak oluyor ama Afrika'da bu küçük yaşlara kadar inebiliyor" kelimelerini kullandı.

Genç İHH faaliyetlerini içeren slayt gösterisinin ardından yönetmen Orhan Dede tarafından çekilen film" Lamorde" davetliler tarafından seyredildi.

Belgeselin izlenilmesinin ardından Afrika'daki katarak hastalarının tedavilerinde kullanılmak üzere gelir toplamak için açık arttırma ile çeşitli eşyalar satışa sunuldu.

Lamorde, Nijer'de gözleri görmeyen ve ailelerinin geçimini sağlamak zorunda olan 2 babanın, İHH'nın hizmete açtığı hastanede kesişen yollarını anlatıyor.

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Hatay’da “Lamorde” belgeselinin galası yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim