• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hatay’da 89 kişi tutuklandı

Hatay’da 89 kişi tutuklandı
Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü/ ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, Hatay'da 89...

Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü/ ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, Hatay'da 89 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Vali Topaca, 89 kişinin görevden uzaklaştırıldığını ifade ederek; "Darbe teşebbüsüne karışan toplam bin 20 kişi hakkında işlem yapılarak, konuyla bağlantılı olduğu düşünülen 89 kişi görevden uzaklaştırılmıştır" dedi.

Gözaltına alınan şahıslar arasında askeri personel, polis, milli eğitim müdürlüğü personeli, hakim ve savcılar ile kamu kurum ve kuruluşlarından kişiler bulunduğunu belirten Topaca, "Şu an itibariyle 21 kişi gözaltında. Şahısların sorgusu emniyette devam etmektedir. Ayrıca bu kapsamda, 89 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu bin 20 kişiden 27 kişi de, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tabii tablo bununla sınırlı değil. Öyle tahmin ediyorum ki ilerleyen günlerde ifadeler alındıkça farklı kişilere de ulaşılacaktır" dedi.

"20'NİN ÜZERİNDE OKUL VE VAKIF KAPATILDI"

Yasa dışı terör örgütünün kontrolünde bulunan 20'nin üzerinde okul, vakıf ve etüt merkezlerine de el konulduğunu vurgulayan Vali Topaca, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kanun hükmünde kararname doğrultusunda, ilimizde bulunan bu terör örgütü kontrolündeki okullar, sağlık tesisleri de dahil olmak üzere hepsine el koyma işlemleri devam ediyor. Zaten biz valilik olarak, daha kanun hükmünde kararname çıkmadan bu kurumları belirlemiştik. İçinde delil olabilecek bazı bilgi ve belgelerin yakılma veya karartılma ihtimaline karşı valilik olarak tedbir amaçlı mühürlemiştik. Bunlar kamu mülkiyetine geçecektir. Tabi bir de şu boyutu var ki bu kurumlar, bu binalar yine milletin parasıyla yapılmıştı. Biz millete ait olanı yine millete iade etmiş oluyoruz. Zannedilmesin ki bu kişiler o okulları, o binaları kendi ceplerindeki parayla yaptılar. Her biri, bizim milletimizin, hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı bağışlarla ortaya çıkmıştır. Bu yüzden, bu kurumların, kamu mülkiyetine geçirilmesinde bir sakınca görmüyorum."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim