• BIST 9535.33
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Mardin'in Derik ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan...

Mardin'in Derik ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Benli, memleketi Hatay'da toprağa verildi.

Mardin'den havayolu ile Hatay'a getirilen şehit Ahmet Benli'nin cenazesi, helallik için merkez ilçe Antakya'nın Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Komşularından helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Antakya Mezarlık Kompleksi'ne getirilen şehidin cenazesi burada vatandaşlar tarafından tekbirlerle karşılandı. Cenaze töreninde 6 yıllık polis memuru olan Ahmet Benli'nin eşi Turna Benli güçlükle ayakta dururken, gözü yaşlı annesi Aynur Benli sinir krizleri geçirdi. Şehit annesine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Antakya Mezarlık Kompleksi'nde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Komplekse sığmayan vatandaşlar caddelere taşarken, şehidin 7 yaşındaki oğlu Cemal Efe ve 5 yaşındaki oğlu Murat Ege olanlardan habersiz çevrelerinde olan biteni anlamaya çalıştı. Şehit polis memuru Ahmet Benli'nin cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına taşındı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninin ardından mezarlık kompleksine 1 kilometre uzaklıktaki şehitliğe götürülen şehidin cenazesine binlerce kişi eşlik etti. Tekbirler ve terör örgütü PKK aleyhine atılan sloganlarla Antakya Şehitliği'ne getirilen cenaze, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39. Mekanize Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, 121. Jandarma Er Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Turgay Aras, Deniz Üs Komutanı Kadir Yıldız ve 10 binlerce vatandaş katıldı.

4 yıldır Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan şehit polis memuru Ahmet Benli'nin Turna Benli ile evli olduğu ve Cemal Efe ile Murat Ege adında iki erkek çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Şehit Ahmet Benli'nin bir hafta önce izinli olarak Hatay'a geldiği ve ailesi, yakın dost ve akrabalarıyla helalleştiği, ardından da görev yeri olan Derik ilçesine geri döndüğü belirtildi. Şehit Benli'nin şark görevini tamamlamasına 1 ay kaldığı ve 1 ay sonra tayin istemeyi düşündüğü öğrenildi.

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim