• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'da şehit...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'da şehit olan Uzman Çavuş Yetkin Erşan, memleketi Hatay'da binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin annesi, Türk bayraklarıyla evine gelen yüzlerce genci, "siz benim oğlumun misafirlerisiniz" diye karşıladı.

Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan (25)'ın cenazesi öğleden sonra baba evinin bulunduğu Yıldırım Beyazıt mahallesine getirildi. Şehit oğlunun cenazesini evinin önünde karşılayan anne İlknur Erşan'ın feryadı yürek dağladı. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören anne Erşan, "Ne mutlu sana. Başında ağlayıp o kahpeleri sevindirmeyeceğim. Sonra dökerim gözyaşımı. Ağlayıp o çakalları güldürmeyeceğim. Bütün haklarım sana helal olsun" dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve askerlerin kolunda oğlunun cenazesi başına gelen baba Yusuf Erşan ise ayakta güçlükle durdu. Eşi Yusuf Erşan'a "Oğlum gelinsiz damat oldu" diyen anne Erşan'ın bu sözleri şehit babasını gözyaşlarına boğdu.

Erşan ailesinin tek erkek çocuğu olan Uzman Çavuş Yetkin Erşan'ın cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından ailenin talebi doğrultusunda cenaze töreni yapılmak üzere Nursan Anadolu Lisesi bahçesine götürüldü.

İkindi namazının ardından cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Şehit Erşan, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere askeri bando eşliğinde Payas İlçesi Asri Mezarlığına götürüldü.

Cenaze törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe kaymakamları ve çok sayıda askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hatay Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim