• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”
"Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması" etkinliğinin ikinci toplantısı, (İTSO) İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti.

"Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması" etkinliğinin ikinci toplantısı, (İTSO) İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti.

Birincisi HASİAD tarafından Antakya'da düzenlenen toplantının ikincisinin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde İskenderun'da düzenlendiğini ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, bu tür toplantıların bölgenin geleceğini belirlemesi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Toplantının amacı; bölgemizde yaşanan sorunların öncelik sırasına göre belirlenerek, alternatif çözüm önerileri sunmak ve belirlenen çözüm önerilerinin; ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak hızlı sonuçlar alınmasını sağlamaktır. Bu tarz toplantıların bölgemizin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, bölgemize katma değer sağlayacak projelerin birlik ve beraberlik içerisinde görüşülmesi, bizleri daha güçlü yapacaktır" dedi.

Toplantının gündem maddelerinin okunmasının ardından Hatay ile ilgili sorunlar, çözüm önerileri hakkında oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri sorunlarını dile getirdiler.

HASİAD Başkanı Halit Yağcıoğlu ise, toplantıda söz alarak, "Bölgemizde sanayici ve iş adamları olarak bölgemizin çok ciddi sıkıntılar var. Ancak bunların yanında son süreçte yaşadığımız Büyükşehirle birlikte farklı sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bölgemizin sorunlarının çözümü için masaya oturup, muhakkak kısa sürede bitirilmesi lazım. Bu konuda bizler üzerimize düşen ne görev varsa onları yapacağız. Bunun için bizim kaybedecek zaman gibi bir lüksümüz yok" diye konuştu.

Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye'de yaşanan sorunlar ve bölge ekonomisine etkileri ele alındı. Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Abacı, Suriye'nin Türkiye ve bölgenin sorunu olduğunu belirterek, "Hatay sanki bir savaşın içerisindeymiş gibi değerlendiriliyor. Bu da hem ticareti, hem de turizmi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ise çelik sektörü ile ilgili konulara değindi. Tosyalı, "Suriye ile demir ticaretimiz yok denecek kadar az. Irak ise bizim bölgemizin en dinamik pazarı. Bölgemiz açısından önemli bir pazar ve hala ticaretimiz güçlü bir şekilde devam ediyor ve bölgemiz bir cazibe merkezi. Her ne kadar sıkıntılardan bahsetsek de şu an bölgemizde yatırım yapmak isteyen bir çok firma yer talep ediyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Suriye olaylarının yanı sıra Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi nedeniyle Erzin ve Dörtyol bölgesinde narenciye sektörünün çok büyük zararlara uğradığı, narenciyenin iç piyasaya çok ucuz fiyata sürüldüğü ve üreticinin ürünlerinin dallarında kaldığı belirtilirken, hükümet yetkililerinden konu ile ilgili acil çözüm bulunması çağrısı yapıldı.

"Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması" etkinliğinin ikinci toplantısının yapıldığı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun OSB Başkanı ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, HASİAD Başkanı Halit Yağcıoğlu, Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, Erzin, Dörtyol, Reyhanlı ve Kırıkhan Ticaret Odası başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri oda başkanları ve davetliler katıldılar.

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”

“Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim