• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu açıldı

Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu açıldı
Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı.

Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı.

Hatay Fenerbahçeliler Derneği'nin katkılarıyla, dernek üyesi 270 hayırseverin yardımıyla yaptırılan Hatay Fenerbahçeliler Özel Eğitim Anaokulu'nun resmi açılışı için tören düzenlendi.

Açılış öncesi, okulda eğitim gören minik öğrenciler, Vali Erdal Ata ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a çiçek verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetleri bu bölgede sınır ötesi operasyon yapmakta. Bu harekatın hem ülkemize, hem de silahlı kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Burada şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Devletimizin istediği doğrultuda bu harekatın bitmesini diliyorum. Bizler bu harekatı destekliyoruz. İstanbul'dan baktığınız zaman daha değişik bir atmosfer var ama biz bugün burada çok rahatız. Herkese Hatay'a gelmesini tavsiye ediyoruz. Kısa zaman içinde bu okulu tamamladılar. Bugünde bu okulu hem görmek, hem de dostlarla buluşmak için geldik. Yeni projeler içinde inşallah Hatay Fenerbahçeliler Derneği sıklıkla yer alır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, "Bütün emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Nice okullar yapmak için bu tür camiaları teşvik etmek lazım" diye konuştu.

Hatay Valisi Erdal Ata da okulun protokolünün 2011 yılında imzalandığını hatırlatarak, "Engelli çocukları olan aileler, çocuklarının eğitimi için kaygı yaşıyorlardı. Son yıllarda devletimizin açtığı eğitim kurumları, aldığı tedbirler ile tüm çocuklarımız eğitimini alırken, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarında eğitilmesi için her türlü imkan seferber edildi. Bu çocuklar artık aile ekonomisine katkı sunar hale geldiler. Ülkemizin en önemli sıkıntılarından bir tanesi eğitimdir. Çağdaş eğitim seviyesine çıkmamız için iyi bir eğitime ihtiyaç var. Hatay'da bu zamana kadar 2 bin 500 derslik hayırseverler tarafından yaptırılmış. İnanıyorum ki bu okuldan sonra, bu çocuklarımızın eğitimine devam edeceği, ortaokul ve liseye ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Mahmut Uslu ve protokol üyeleri okulu gezdi.

Özel eğitim tanısı konulan 37-78 aylık çocukların eğitim göreceği anaokul, bin metrekare arsa üzerine, 420 metrekare olarak inşa edildi. 4 eğitim odası, iki bireysel oda, iki idare oda, psikolog odası, yemekhane, bekleme salonu, oyun salonu ile arşiv odalarının bulunduğu anaokulunun kapasitesi ise 22 öğrenci. Hatay'da tek olan okuldan, Türkiye genelinde ise 30 tane bulunuyor.

Törene, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, protokol üyeleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim