• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hatay Büyükşehir’den Hayvan Dostu Beslenme Odakları

Hatay Büyükşehir’den Hayvan Dostu Beslenme Odakları
Hatay Büyükşehir Belediyesi ürettiği yerel çözümlerle sokak hayvanlarını koruma altına alıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ürettiği yerel çözümlerle sokak hayvanlarını koruma altına alıyor.

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Mezbahalar, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 21. Maddesinin (d) bendine istinaden, il genelinde sokak hayvanları için beslenme odakları kurulmaya başlandı.

Kurulumu yapılmaya başlanan ve gün geçtikçe yayılan hem mama hem de suyu aynı odakta barındırma özelliğine sahip beslenme odaklarının amacının, bakımevi tarafından işaretlenmiş ve sonrasında alındığı bölgelere bırakılmış olan hayvanların beslenmelerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmelerini sağlamak olduğu kaydedildi.

Su ve mama ikmali düzenli olarak belediye ekipleri tarafından yapılacak olan beslenme odaklarının, gönüllü kuruluş ve kişilerle de işbirliği içerisinde, ikmal faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.

Aynı zamanda sokak hayvanlarının belirli lokasyonlarda tutulmasını sağlayan bir çalışma olarak da göze çarpan beslenme odakları, hayvan popülasyonunu kontrol etmeye yönelik kısırlaştırma çalışmalarını olumlu yönde desteklemiş olacak.

Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, sokak hayvanlarının çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarının artık herkes tarafından bilindiğini belirterek, "Bu bakımdan beslenme odakları faaliyetinin, hayvanların sağlıklı ve temiz bir şekilde yaşamlarının devamını sağlama bilincinin tüm vatandaşlarımızda mevcut olduğunu biliyor, bu hizmetin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk bilinciyle başlattığımız bu faaliyetin, kısa süre içerisinde Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğundaki alanlarda Hatay geneline yaymak için de çaba sarf ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim