• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Ve Bakıma Muhtaç Hayvanlara Sahip Çıkıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Ve Bakıma Muhtaç Hayvanlara Sahip Çıkıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, il genelinde bulunan ve bakıma muhtaç olan tüm hayvanlara ev sahipliği yaparak...

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, il genelinde bulunan ve bakıma muhtaç olan tüm hayvanlara ev sahipliği yaparak kontrol altında tutuyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren merkezde, sokakta yaşam mücadelesi veren evcil ve yabani hayvanlar, kontrolleri ve bakımları yapılarak barındırılıyor.

Merkeze toplanan veya bir şekilde teslim edilen hayvanların her türlü kontrol ve aşısını yaptıklarını belirten merkez sorumlusu Veteriner Hekim Remzi Güler, toplam 16 çalışanıyla hizmet veren barınağa günde en az 20-30 arası hayvan girişi yapıldığını kaydetti.

Güler, gelen hayvanları genelde çok dirençsiz ve bakımsız bir halde teslim aldıklarını ancak merkezde sarf ettikleri çabalarla öncelikle sağlık durumu iyileştirilen hayvanların daha sonra da titizlikle bakımlarının yapılarak iyi bir duruma getirildiğini ifade etti.

Merkez hakkında daha detaylı bilgiler de aktaran Güler, toplamda 55 adet kafesin bulunduğu barınakta, yazın sıcaktan kışın ise yağmurdan koruma amaçlı olarak sundurmalar ve korunaklı özel bölümlerle hayvanların daha rahat barınabilmelerini sağladıklarını söyledi.

Hayvanların günlük düzenli olarak su ve besin ihtiyaçları karşılandığı merkezde, 0-6 aylık yavrulara günde 3 öğün, 6-12 aylık yavrular, gebe ve anaçlar ile tedavi gören hasta hayvanlar ve kedilere günde 2 öğün, yetişkin hayvanlara ise günde ihtiyacı karşılayacak miktarda 1 öğün yemek veriliyor. Hayvanların temiz su ihtiyaçları da devamlı dolu ve düzenli olarak temizlenen otomatik suluklarla gideriliyor.

AMPUTASYON YÖNTEMİ ZORUNDA KALINMADIKÇA UYGULANMIYOR

Yaralı ve hasta hayvanların bakım ve tedavileri özel olarak tasarlanan kafesler ve bölmelerde günlük olarak düzenli bir şekilde yapılan ve Belediye ekiplerince sıkı bir denetim gören merkezde, hastalanan hayvanlar vakit kaybetmeden sağlıklı hayvanlardan ayrılıp, ayrı bir bölgeye alınıyor.

Ayağı yaralı olan hayvanlarda amputasyon yöntemine, hayvanın yarası hayati bir tehlike arz etmediği müddetçe başvurulmazken, ilaçla tedaviye kıyasla daha zor zahmetli ve maliyeti yüksek bir uygulama olan söz konusu yöntemin, bakımevinde görevli veteriner hekimlerin ortak kararı ve inisiyatifi doğrultusunda alınan bir karar olduğu belirtildi.

Hayvan barınağının herkese günde ortalama 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olduğunu ve hayvan sahiplenen vatandaşlara zorluk çıkarılmadığının altını çizen Veteriner Güler, "Burası tüm vatandaşlarımıza açık bir merkez. İsteyen istediği zaman gelip gezebilir, istediği hayvanı şartlar uygun olmak kaydıyla sahiplenebilir. Biz sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza hiçbir formalite, bürokrasi işlemi uygulamadan hayvan verebiliyoruz. Yeter ki istedikleri hayvanın sağlığı yerinde olsun" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Ve Bakıma Muhtaç Hayvanlara Sahip Çıkıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Ve Bakıma Muhtaç Hayvanlara Sahip Çıkıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Ve Bakıma Muhtaç Hayvanlara Sahip Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim