• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Hatalı sollama öldürür hatalı oylama süründürür

Hatalı sollama öldürür hatalı oylama süründürür
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf buluşmasında konuştu.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde İstanbul özel halk otobüsleri buluşmasında yaptığı konuşmada, İstanbul'un yollarını sürekli açık tutmak, İstanbul'a yeni yollar inşa etmek için merkezi yönetim ve gerekse belediyenin yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Son 10 yıl içinde İstanbul'da sadece kavşak ve yollar için 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, 286 adet yeni yol ve kavşağı, son olarak da geçen hafta 20 kavşağı hizmete açtıklarını ifade etti.

Üçüncü köprüyü inşa ederek İstanbul trafiğini rahatlatacaklarını dile getiren Erdoğan, üçüncü köprünün şehir içi bağlantılarının olacağını, bunun da trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacağını söyledi. Hizmete açıldığında uluslararası ve şehirlerarası tırların ve ağır vasıtaların ikinci köprüye girmeyeceğini, özel otomobillerin ise bu köprüyü de kullanabileceğini kaydeden Erdoğan, ayrıca köprüde raylı sistem olacağını ifade etti.

Üçüncü köprü için devletin cebinden para çıkmadan, yap-işlet-devret modeliyle 2.5 milyar dolar harcanacağını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üçüncü havalimanı... O da öyle. 42 milyar dolar harcanacak oraya. Devletin cebinden para çıkmayacak. 20 yıl işletecekler, 20 yıl sonra devlete teslim edecekler. Olay bu. Bu ihaleyi alanları ne yaptılar? Bunları içeri almak istediler. Kim? O paralel yapı. O paralel devlet inşa etmek isteyenler. Onun için ben halkımın bu noktadaki birliğini, beraberliğini, dirliğini çok iyi biliyorum ve size inanıyorum. Bu ara çıkmış şunu söylüyor: 'Bu ülkede yargı bitti, hukuk bitti.' Üçüncü havalimanını yapanlar, Fatih Belediye Başkanı, dün o heyette, 17 Aralık dalgasında içeri alınanlar veya onları içeri alanlar, o düzmece senaryoyu hazırlayanlar... Orada hukuk vardı öyle mi? Orada hukuk vardı diyenler şimdi niye aynı şekilde hukuk vardı diyemiyorlar? Hukuk şimdi tecelli etti diye mi rahatsız oldular? Bu ülkede, profesör olduğunu zanneden birileri, işte bu paralel yapının yandaşı veya yönetimindeki, bakıyorsunuz gazetede veya diğer gazetelerle birlikte, düşünebiliyor musunuz, Ak Parti'yi ki şu anda 318 milletvekili olan AK Parti'nin kapatılmasına dair haberler, yazılar yazıyor. Sizin nereniz demokrat? Sizin halkın iradesine zerre kadar saygınız yok. Biz, sizin yazılarınızla gelmedik. Biz milletimin iradesiyle geldik, milletimin iradesiyle gideriz."

Üçüncü havalimanını inşa edenlerin buraya 42 milyar dolar harcayacağını kaydeden Erdoğan, "Her türlü oyun oynanıyor. Yok yürütmeyi durdurma kararı, yok bilmem orayı alanlar nasıl aldı, yok bilmem şuraya nasıl girdi... Her türlü oyun, her türlü tezgah. Yani, ikili bakıyorsunuz, alışveriş yapıyorlar değil mi? Ona da bir kılıf uydurmak. Bir medya grubunu oradaki girişimcilerden bir tanesi almaya çalışıyor ve oradaki haklarını, hisselerini devrediyor, satıyor... 'Sen nasıl bunu alırsın?' Sana ne? Alır. Bunun devletle ne alakası var? İki ayrı grubun böyle bir alışveriş yapması bile onları rahatsız etti. Niye rahatsız etti? Çünkü kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor da onun için" diye konuştu.

HATALI OYLAMA ÖLDÜRÜR

Reformlarımızı devam ettireceğiz. Müsteşarıma da söyledim gerek KDV gerek ÖTV’lerle ilgili Maliye Bakanıma çalışma yaptıracağız. Bu çalışmadan sonra gerekli adımları atmış olacağız.  30 Mart Türkiye’de bir kırılma noktası olacak. Yetkiyi aldığımızda İstanbullumuzu da Türkiye’mizi de  daha büyük çözümlerle kavuşturacağız. İstanbul’u 2023’e daha hızlı hazırlayacağız. İstanbul yollarında hepinize kazası yolculuklar diliyorum. Hatalı sollama öldürür hatalı oylama süründürür.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim