• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu
20 yıl Önce Erzurum Numune Hastanesinde damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olan hasta kadın, başka bir damar tıkanıklığı yaşamasının ardından...

20 yıl Önce Erzurum Numune Hastanesinde damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olan hasta kadın, başka bir damar tıkanıklığı yaşamasının ardından 20 yıl aradan sonra aynı doktoruna Muş'ta ulaşarak ameliyat oldu.

Muş İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Abanoz, 20 yıl önce Erzurum Numune Hastanesinde ameliyatını yaptığı hastası Ayten Özrtürk'ü 20 yıl aradan sonra yeniden Muş'ta ameliyat etti.

İstanbul'da yaşayan Ayten Öztürk isimli hasta, İstanbul'da ameliyatının gerçekleştirilemediğini ve bu sebepten dolayı 20 yıl önce kendisini ameliyat eden doktoruna ulaşmak için araştırma yaptığını söyledi.

Uzun bir araştırma yaparak Muş İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevini sürdüren Op. Dr. Mustafa Abanoz'a ulaşan Öztürk, Abanoz'un kendisini Muş Devlet Hastanesine davet etmesinin ardından Muş'a gelerek başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdi.

Ameliyatın ardından açıklamalarda bulunan hasta Ayten Öztürk, 20 yıl önce Erzurum'da Mustafa Abanoz tarafından ameliyat edildiğini söyledi.

15 yıl önce İstanbul'a yerleştiğini belirten Öztürk, "Ayağımda çok sorunlar, ağrılar oldu. İstanbul'da doktorlara gittim köpük tedavisi oldum. İki ay önce kapalı ameliyat yaptılar ve başaramadılar. Ben bu ameliyatın olmadığını söyledim onlarda "açık bir ameliyat" önerdiler. Biraz dinlenmemin ardından yaptığımız araştırmalar sonucunda Mustafa hocaya ulaştık oda "hemen hastamı alın buraya getirin" dedi. Biz de İstanbul'dan Muş'a geldik. Şimdi durumum çok iyi ameliyatım başarılı geçti çok şükür iyiyim. Mustafa hocayla daha önceden diyaloğumuz vardı konuşuyorduk bir ara görüşmemiz kesildi daha sonra da işte nerede olduğunu araştırdık Muş'ta olduğunu öğrendik ve kendisiyle görüşüp buraya geldik. Kendisine çok teşekkür ederim çok başarılı bir doktor. Benim haricimde başka hastalarımızda vardı onun sayesinde iyileşip sağlıklarına kavuştular. Yine bizim hastalarımız var Mustafa hocanın yanına gelecekler. Gerçekten Muş Devlet Hastanesinin tüm personelleri hastalarla yakından ilgileniyorlar" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mustafa Abanoz ise hastayı 20 yıl önce ameliyat ettiklerini, hasta damar hastalıkları nedeniyle yeniden rahatsızlanarak Muş'a geldiğini söyledi.

Hastanın, kendisiyle irtibata geçerek Muş'ta ameliyat olmak istediğini belirten Ababoz, "Hastamız İstanbul'da gerekli müdahalenin yapılamadığını belirterek, bize başvurmak istediğini söyledi. Biz de hastanın Muş'a gelmesi halinde gereken tedaviyi yapacağımızı Muş Devlet Hastanesinde hastaların gönül rahatlığı ile tedavi olabilecekleri ekipmanın, hekimlerin ve anjiyografi, açık kalp ameliyatı ünitesi, renkli doopler gibi ünitelerin olduğunu belirttik. İstanbul'dan gelen hastamızın ameliyatını yaptık. Allah'a şükür çok güzel geçti ve hasta bir kaç gün içerisinde yürüyerek taburcu olacak. Hastanın hekimine güvenmesi çok önemli. Bu nedenle biz de bütün sağlık tesislerimizde kaliteli sağlık hizmet vererek hastalarımızın güvenini kazanmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu

Hastanın hekime güveni 20 yıl sonra Muş’ta buluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim