• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

“Hastanelerin SGK ruhsatı iptal edildi, hastalar cezalandırılıyor”

“Hastanelerin SGK ruhsatı iptal edildi, hastalar cezalandırılıyor”
CHP Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ülke genelinde 21 hastanenin SGK ile anlaşmasının iptal edilmesine tepki gösterdi.

CHP Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ülke genelinde 21 hastanenin SGK ile anlaşmasının iptal edilmesine tepki gösterdi. İrgil, hastaların mağdur edildiğini söyledi.

Dr. İrgil, TBMM'de hastanelerin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Komisyon üyeleri Nurettin Demir, Erkan Aydın ve Niyazi Nefi Kara'nın da hazır bulunduğu basın toplantısında Dr. İrgil, "Hastane kapatmak resmi kumpastır." dedi.

Ülke çapında 21 hastanenin kapatılması sonucu en büyük mağduriyeti hastaların ve çalışanların gördüğünü belirten CHP'li vekil, iktidarın devlet kurumlarını kullanarak resmi kumpas yoluyla sağlık kurumlarına ceza verdiğini ifade etti.

Kapatılan semt polikliniklerinin Sağlık Bakanlığı'nın izni ve denetimiyle açıldığını hatırlatan Dr. İrgil, sağlık hizmetinin siyasi hesaplaşmaların aracı olmaması gerektiğine vurgu yaptı. "Bu sürecin sonunda fatura sağlık hizmeti sunan çalışanlara ve buralardan sağlık hizmeti alan hastalara kesilecek" diyen CHP Bursa Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi ülke çapındaki bu 21 hastaneden hizmet alan hastalar hizmet alamayacak. Cezalandırılan o hasta ve hasta yakınları oldu. Karneleriyle tedavi alacakken şimdi muayene ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Biz bu mağduriyetin sona erdirilmesini ve iktidarın intikam aracı olarak sağlık hizmetlerini ve sağlık hizmetlerini alanları kullanmamasını tavsiye ediyoruz."

BURSA'DA NE OLDU?

Dr. İrgil, Bursa'da kapatılan hastanelere ilişkin de şu açıklamalarda bulundu: "Bursa'da 4 sağlık kuruluşunun ruhsatı bu yılbaşı itibariyle iptal edildi. Bu resmi bir iptal değil. SGK'nın ruhsatını iptal etmesi için 31 Aralık akşamına kadar başvurulması gerekiyor. Bu kurumlar son güne, son saate kadar kapı önünde bekletilmiştir. Burada bir kumpas olduğunu fark eden kurumlar avukatlarını ve polisi çağırarak durumu tespit ettirmişlerdir. Bir şekilde bu imza atılmadı ve bu kurumların ruhsatları geçersiz hale geldi. Böylece bu kurumlar sanki başvurmamış gibi gösterildi. Şimdi devlet, onlar başvurmadı diyecektir. SGK'nın provizyon için hastane ruhsatından söz ediyorum. Bu hastaneler kapatılmadı ama SGK anlaşmaları yapılmayarak bu hastaneler bir bakıma özele dönüştürülmüş oldu. Oradaki sağlık çalışanları ve hekimler bu güvenceyle orada çalışıyorlardı. Ancak daha da önemlisi hastalar bu güvenceyle hizmet alıyorlardı."

“Hastanelerin SGK ruhsatı iptal edildi, hastalar cezalandırılıyor”

“Hastanelerin SGK ruhsatı iptal edildi, hastalar cezalandırılıyor”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim