• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Hastanelerde Görev Yapan Personellere İşaret Dili Eğitimi Verilmeye Başlandı

Hastanelerde Görev Yapan Personellere İşaret Dili Eğitimi Verilmeye Başlandı
Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, kuruma bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik...

Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, kuruma bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili eğitimlerinin verilmeye başlandığının belirtti.

Dr. Başkan, işaret dili eğitiminin sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırılmasında büyük katkılar sunacağını ifade etti. Dr. Başkan eğitim çalışması ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Sağlık hizmeti sunarken konuşarak anlaşabildiğimiz hastalar kadar farklı iletişim yöntemi ile anlaşabildiğimiz hastalarımızda bizim için çok değerlidir. İşitme engelli hastaların sağlık hizmetinden daha kolay faydalanmalarını sağlamak amacıyla işaret dili eğitimini planladık. Başlatılan proje kapsamında Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle uzman işaret dili eğitmeni tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarımıza işaret dili eğitimi verilecektir

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında, sağlık hizmetine ulaşımda engelleri ortadan kaldıran bir sağlık politikası çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Biz de bu kapsamda sağlıkta hizmete ulaşmayı kolaylaştıracak, engelleri ortadan kaldıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Burada bizim amacımız, engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmak istediklerinde yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmaktır. İşitme engeli olan vatandaşlarımızın hastaneye başvurduğu andan itibaren bu eğitimi almış personellerimiz tarafından karşılanmasını hedefliyoruz.

İşitme engelli vatandaşımız hastaneye girdikten sonra kayıt işlemlerinin yanı sıra, muayene olma süreci veya yapılması gereken her türlü işlem sırasında derdini anlatabileceği ve iletişim kurabileceği personellerimiz eşliğinde tetkik ve tedavileri sürecektir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim