• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı
Saruhanlı Devlet Hastanesinde öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Saruhanlı Devlet Hastanesinde öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet Şubesi personeli Nilüfer Altıner, Gökçe Sönmez ve Manisa Kamu Hastaneler Birliği Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı'dan oluşan heyetin nezaretinde, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin desteğiyle hastane personellerinin deprem ve yangın anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincin oluşturulması için Saruhanlı Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı, başarılı bir şekilde tamamlandı. Saruhanlı Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında senaryo gereği deprem sirenlerinin çalmasıyla tatbikat başladı. Hastane görevlileri hastanede yatan hastaları acil çıkış kapısından bir kısmını sedyelerle bir kısmını da yardım ederek, hastane bahçesine çıkardılar. Yetkililer ve personel hastanede yatan hastalar ile hastaneye muayene için gelen hastaları depremin başlamasıyla birlikte bir dakika içinde hastane dışına çıkardılar. Gerçeği aratmayan tatbikatta hastane bahçesine çıkarılan hastaların burada kurulan bölümlerde tedavileri devam etti. Hastane Başhekimi Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan da kriz anında ve sonrasında hastanenin tüm birimlerinin en iyi şekilde her yönü ile görev yapması için koordine etti.

Yine senaryo gereği 6.9 şiddetinde gerçekleşen depremde yaralanan 50'nin üstünde depremzede hastaneye ambulanslar ve özel otomobillerle ulaştırıldı. Hastanenin acil servis girişinde hazır bekleyen hekimler ve sağlık personelleri yaralıların bir kısmını dışarıda oluşturulan triyaj alanında bir kısmını ise acil serviste tedavi altına aldı. Gerçek depremde yaşanması muhtemel olaylara uygun şekilde gerçekleşen tatbikatta tüm Saruhanlı Devlet Hastanesi personeli olağanüstü bir gayret gösterdi. 6.9 şiddetinde meydana geldiği belirtilen deprem sonrasında ortalık sakinleşince depremin geçtiği duyuruldu ve hastane dışına çıkarılan hasta ve yakınları yapılan güvenlik kontrollerinin ardından tekrar odalarına çıkarıldı. Tatbikat senaryosu gereği yaşanan şiddetli depremin ardından ikinci günde hastanenin birinci katında serviste sebebi bilinmeyen bir yangın çıkıtı. Hastalar yangın çıkışından servis sorumluları tarafından tahliye edildi. Ancak yangının boyutunun arttığı anlarda 3 hastanın kurtarılmasında çaresiz kalındı. Bu üç hasta için itfaiyeden yardım istendi. Mahsur kalan üç hastadan ikisi itfaiye yardımıyla camdan tahliye edildi. Bir hasta ise merdivenlerden indi. Yoğum bakım servisi hastaları evde bakım hizmetleri polikliniğine yoğun bakım standartları sağlanarak taşındı. Yoğun bakım servisinin tahliyesinin ardından HAP sonlandırma sorumlusu tarafından "yeşil kod" verildi. Olay yönetim merkezi toplanarak tatbikatın sonlandırılması kararını aldı.

Başarıyla sona eren tatbikatın ardından Hastane Başhekimi ve HAP Başkanı Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan, "Bu tür doğal afetlerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Saruhanlı Devlet Hastanesi olarak sadece sağlıkta değil bu tür doğal afetlerde de ne kadar hazırlıklı olduğumuzu göstermek için yapılan bir tatbikatı gerçekleştirdik. Rutin bir işlemin dışına çıkmaya çalıştık. Verimli olduğunu düşünüyorum. Tatbikat sürecinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca tatbikat sırasında aktif görev üstlenen Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencilerine de teşekkür ediyorum." dedi. Yapılan açıklamaların ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirildi ve tatbikat sona erdi.

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim