• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı
Hastane personellerinin deprem anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincinin oluşturulması için Medical Park Elazığ Hastanesi'nde düzenlenen tatbikat...

Hastane personellerinin deprem anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincinin oluşturulması için Medical Park Elazığ Hastanesi'nde düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

Medical Park Elazığ Hastanesi'nde olası doğal afetlere karşı deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD),Medical Park Elazığ Hastanesi UMKE Timi ve 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri katıldı. Elazığ'ın birinci bölge deprem kuşağında bulunması nedeniyle herhangi bir deprem anında hastalara ve hastane çalışanlara neler yapacakları konusunda AFAD tarafından ilk önce konferans salonunda bilgilendirme semineri verildi. Seminerin ardından tatbikata geçildi.

Senaryo gereği 6,5 şiddetinde meydana gelen depremde hastanenin kardiyoloji yoğun bakımda göçük meydana geldi. Ardından Hastalar ve hastane personeli tahliye edildi. Olay yerine gelen UMKE, AFAD,112 Acil Komuta Merkezi ve Medical Park Elazığ Hastanesi UMKE Timleriyle beraber göçük altından kalan 1 sivil ve 2 görevliyi hastaneden çıkardı. Çıkarılan yaralılar ambulanslarla başka bir hastaneye götürüldü.

Tatbikat hakkında bilgi veren Elazığ UMKE Birim Sorumlusu Hüseyin Kılıçkap, "İlk defa Medical Park Elazığ Hastanesi UMKE ekibiyle, Elazığ UMKE ekibi karma bir tim oluşturdu. Senaryo gereği AFAD ile birlikte 6,5 deprem neticesinde 2. kat kardiyoloji yoğun bakımdaki oluşan çöküntü de 3 kişi mahsur kaldı. Bunlardan bir tanesi sivil diğer ikisi ise görevlidir. Yaralılar AFAD ve UMKE tarafından müdahale edilip kurtarılmıştır. Medical Park Hastanesi'nde 10 kişiden oluşan bir UMKE ekibi bulunmaktadır. Biz Elazığ UMKE olarak da 7 kişi geldik. AFAD'dan 5 kişi, 112'den bir ekip ve Medical Park Hastanesi'nin ambulansıyla birlikte başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.

Yararlı bir tatbikat olduğunu ifade eden Medical Park Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Semih Aykurt, "Her yıl gerçekleştirmiş olduğumuz tatbikatımızı bu sene UMKE, AFAD ve Hastane UMKE timleriyle birlikte yaptık. Depremde hastane ve bina tahliyesi yaparak tatbikatımızı gerçekleştirdik. Olası bir deprem durumunda hastalarımızın sağlığı kadar çalışanlarımızın da sağlığı önemli olduğu için tatbikatlarla sürekli güncel tutmaya çalıştık" diye konuştu.

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Hastanede Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim