• BIST 9530.47
  • Altın 2476.955
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.71
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Hastane otoparkından alınan ücrete tepki

Hastane otoparkından alınan ücrete tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş, Sağlık Bakanlığı'nın "Hastane otoparkları ücretsizdir" genelgesine rağmen İnönü Üniversitesi...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş, Sağlık Bakanlığı'nın "Hastane otoparkları ücretsizdir" genelgesine rağmen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi otoparkında ücret alınarak haksız kazanç sağlandığını belirtti.

BBP İl Başkanı Altuntaş ile parti yöneticileri, Turgut Özal Tıp Merkezi otoparkı girişinde otoparktan ücret alınmasını protesto etti. Altuntaş, burada yaptığı konuşmada, tıp merkezi otoparkından alınan ücretlerin haksız olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın, 25 Mart 2013 tarihli "Hastane otoparklarından ücret alınmaması" yönünde genelgesi bulunduğunu anımsatan Altuntaş, şöyle devam etti:

"Tugut Özal Tıp Merkezi, bugüne kadar yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla Türkiye'de ve tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarmış, aynı zamanda da Malatya halkının her zaman gururu olmuştur. Ancak otopark ücretleri bizce kanayan bir yaradır. Sağlık Bakanlığı'nın 25/3/2013 tarihinde yayınladığı genelgelere göre tüm hastanelerde ücretsiz otopark hizmeti verilmesine karşın, genelgenin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala burada otopark ücreti alınmaktadır. Parası olmayan vatandaş hastaneden çıkamıyor. İnsanların sağlığı ve canı üzerinden ticari bir gelir elde ediliyor. Hastane personeli de otoparka ücret ödemeye mahkum bırakılıyor. Giriş çıkışlar dahi ücretlidir. Bu anlamda acil hastalardan dahi para alınıyor. Ayrıca, bu yapılan tüketici haklarına aykırıdır. Hastanede kesilen fişlerle birlikte, vatandaşların, bağlı bulundukları tüketici hakem heyetlerine başvurması halinde bu ücretleri geri alması mümkündür."

Altuntaş, Sağlık Bakanlığı genelgesine ve tüketici haklarına aykırı olarak otopark ücreti alınmasını kınadıklarını kaydetti. Kutbettin Yalçın isimli bir vatandaş, otopark ücretleri nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yalçın, "Benim bizzat kendi mağduriyetim var. Benim de hastam oluyor ve ben buraya giriş yapıyorum. Girişten 11 dakika sonra 2 buçuk TL para veriliyor ve 2 saati geçtikten sonra 5 TL veriliyor. Bazen araçlarımızı uzak yerlere park etmek zorunda kalıyoruz. Ücretli otoparkları kullanmaya mecbur bırakılıyoruz." şeklinde konuştu.

Hastane otoparkından alınan ücrete tepki

Hastane otoparkından alınan ücrete tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim