• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Hasta ve yakınları için moral gecesi düzenlendi

Hasta ve yakınları için moral gecesi düzenlendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan misafirhanede konaklayan hasta ve yakınlarına moral gecesi düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan misafirhanede konaklayan hasta ve yakınlarına moral gecesi düzenlendi. Geceye katılan hasta ve yakınlarıyla sohbet eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 13 yıl önceki düşüncesini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'a çevredeki il ve ilçelerden gelen haftalarca kentte kalmak zorunda olan hasta ve yakınlarının konakladığı misafirhanede moral gecesi düzenlendi. Hasta ve yakınlarının içinde bulundukları sıkıntılardan bir nebze uzaklaşması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen moral gecesine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Lütfiye Atilla ile daire başkanları ve misafirhanede kalan hasta ve yakınları katıldı.

Misafirhane yemekhanesinde düzenlenen gecede sahne alan mahalli sanatçıların söylediği türkülere eşlik eden hasta ve yakınları kimi zaman hüzünlendi kimi zaman ise halay çekti. Gecenin sonunda hasta ve yakınlarıyla tek tek ilgilenip durumlarını soran Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Lütfiye Atilla hasta yakınlarıyla fotoğraf çektirip sorunlarını dinledi. Hasta ve yakınlarıyla sohbet eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla böyle bir düşüncesinin yıllar önce olduğunu bu düşüncesini şimdi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Vatandaşımız her şeyin en güzeline layıktır"

Diyarbakır'da 13 yıl önce sağlıktan sorumlu Vali yardımcısı olarak görev yaptığını ve hasta yakınlarının hastane koridorlarında uyuduğuna şahit olduğunu anlatan Atilla, "Ben 13 yıl önce burada sağlıktan sorumlu vali yardımcısıydım. Çevre şehirlerden hasta ve hasta yakınları Diyarbakır'a geliyor, yazın banklarda kışın ise hastane koridorlarında battaniyelere sarılıp yerlerde ya da arabasıyla gelmişlerse arabasının içinde yatıyordu. Ben bu duruma birçok defa şahit oldum. O zaman keşke imkan olsa da bu insanlara bir yer verebilsek, en azından hastaları hastanede tedavi görürken kendileri de rahat bir yerde uyuyabilse diye düşünüyordum. Şimdi 13 yıl sonra yeniden buraya geldim. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gibi onurlu, şerefli bir görev bize nasip oldu. Geldiğim ilk haftada hasta yakınlarına bir misafirhane nereden bulabiliriz diye düşündüm. Bu bina da yeni açılmış ama faaliyete geçmemişti. Öğrenci yurdu olarak düşünülen binanın eksikliklerini tamamlayıp sizlerin hizmetine sunduk. 13 yıl önceki dileğimi, düşüncemi bugün gerçekleştirmiş oldum. Bunun için çok mutluyum. Bu şehre gelirken halis bir niyetle yola çıktık ve biz bu şehri bu şehirdeki insanlarla yöneteceğiz dedik. Bu şehre misafirlerde dahil kim geliyorsa onların sesine kulak vereceğiz. Biz önceliklerimizi ona göre belirliyoruz. Bizim vatandaşımız her şeyin en güzeline layıktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Devlet vatandaşı için vardır. Verilen bu hizmeti öyle çok büyük bir hizmet olarak görmeyin olması gereken budur. Devletimizin imkanlarını belediyemizin kaynaklarını sizin hizmetinize sunmak için buradayız" dedi.

Hasta ve yakınları için moral gecesi düzenlendi

Hasta ve yakınları için moral gecesi düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim