• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Hasta öğrenciye karnesi evinde verildi

Hasta öğrenciye karnesi evinde verildi
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen 7 yaşındaki Onur Altay Arıkız'e karnesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen 7 yaşındaki Onur Altay Arıkız'e karnesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya tarafından evinde verildi.

Kas hastası olan ve solunum yetmezliği bulunan Onur Altay'a haftada 4 gün boyunca belirli saatlerde öğretmeni Gülşen Kutlu tarafından eğitim verildi. 4 aylık eğitim öğretim döneminin ardından harfleri öğrenen ve okumayı çözen Onur Altay, karnesini alınca büyük sevinç yaşadı. Normalde konuşkan ve ders katılan bir öğrenci olduğu belirtilen Onur Altay, ziyaret sırasında heyecandan konuşamadı. Ziyarette küçük Onur'un odasının donanımlı bir sınıfa dönüştürüldüğü görüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, "Öğrencimiz sağlık problemleri nedeniyle okula gelemiyor. O okula gelemediği için biz okulu onun ayağına getirdik. Onur'un öğretmeni 4 gün boyunca eve gelerek eğitim öğretim faaliyetlerini burada yürütüyor. Biz de bugün Onur'u mutlu edebilmek ve birlikte olabilmek amacıyla karnesini evinde vermeyi uygun gördük. Onur'umuz bu sene 1.'sınıfa başladı ve okumayı söktü" dedi ve ardından Onur Altay'a karnesi ve hediyesini takdim etti.

Anne Şükran Arıkız da İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya ve öğretmenlerine çok teşekkür etti. Anne Arıkız, "Oğlumuzun kas hastalığı ve solunum yetmezliği rahatsızlığı var. Diyaframı iflas etmiş. Solum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Hastalığı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Olsun diyor buna da şükrederek yaşamaya çalışıyoruz. Öğretmenimiz geliyor ve oğlumun derslerini veriyor. Buraya kadar yorulup geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok mutlu ettiniz" dedi.

Arıkız, solunum cihazının sürekli çalışması nedeniyle elektrik faturalarının çok yüksek geldiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç, Okul Müdürü Müslüm Bozkurt, öğretmeni Gülşen Kutlu katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim