• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Hasta Çocuklara Umut Oldular
Eskişehir'de "Hadi Bizi Gönülden Destekle Projesi" gönüllüleri tarafından düzenlenen etkinlikte, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nde...

Eskişehir'de "Hadi Bizi Gönülden Destekle Projesi" gönüllüleri tarafından düzenlenen etkinlikte, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nde Pediatri ve Onkoloji servislerinde tedavi gören minik çocuklar, sevilen çizgi karakterler ve gerçekleşen diğer eğlencelerle moral buldu.

"Hadi bizi gönülden destekle" sloganıyla yola çıkan bir grup gönüllü, sosyal medya üzerinde oluşturdukları etkinlik ile hastanede tedavi gören çocuklarla güzel dakikalar geçirmek üzere yola koyuldu. Projenin kısa sürede büyümesi ve gönüllü olarak yardım etmek isteyenlerin artmasıyla birlikte çocuklar için kitap, pijama, terlik, oyuncak ve çorap gibi çok sayıda yardım malzemesi toplandı. Hediyeler, kısa süre içerisinde çocuklara ulaştırılırken, gerçekleştirilen "ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri ve Çocuk Onkolojisi Bölümü Motivasyon Etkinliği" ile de minikler, güzel anlar yaşadı. Günler öncesinden hazırlıklara başlayan ekip, giydikleri Tom, Bugs Bunny, Sünger Bob ve Patrick'in yanı sıra Hacivat - Karagöz oyunu ve diğer eğlence programlarıyla miniklerle eğlence dolu dakikalar geçirdiler. ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte şarkılar eşliğinde dans ederek doyasıya eğlenen çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

"BU ÇOCUKLARIN HEDİYEYLE BERABER ONLARLA OYNAYACAK BİRİLERİNE İHTİYAÇLARI VAR"

Heyecanlı ve mutlu olduklarını söyleyen proje gönüllülerinden Tuğba Ergen, güzel işler çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi. Çocuklar için kitap, pijama, terlik, oyuncak ve çorap gibi materyaller topladıklarını ifade eden Ergen, bugün çeşitli programlarla çocuklarla beraber dans ederek eğlendiklerini aktardı. Ergen, "Bu hastaneye şimdiye kadar çok fazla hediye geldi. Ama bu çocukların sadece hediyeye değil, onlarla birlikte oynayacak birilerine ihtiyaçları var. Biz sadece hediye vermeye değil arkadaş olmaya da geldik. Hep beraber oynayalım, hep beraber gülelim, güldürelim istiyoruz. Mutluluk dağıtmaya geldik. Hediyelerimizi sonra da versek olur. Biz kendimiz mutluluk olmaya geldik buraya. Hayat gerçekten çok güzel. Hayat paylaşınca güzel. Beraberken güzel. Herkesten bize sosyal medya üzerinden destek olmalarını istiyoruz" dedi.

"İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK ADINA DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Etkinlikle alakalı düşüncelerini dile getiren "Hadi bizi gönülden destekle" ekibinden Erdinç Yangel ise, desteklenmeleri durumunda daha fazla projeye imza atabileceklerini belirtti. Yangel, "Bugün burada bir etkinlik yapıyoruz. Bunlar güzel, gönüllü insanların sayesinde oluyor. Daha çok farkındalığa ihtiyacımız var. Yeni etkinlikler yapabilmek için, daha iyi yerlere gelebilmek için ve insanları bilgilendirebilmek için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Özellikle sosyal ağların çok fazla kullanıldığı şu zamanlarda Facebook, Twitter, Instagram ve diğer sosyal medyalardan bizlere "Hadi bizi gönülden destekle" ismiyle bulabilirler. Bu bizim ilerlememiz ve yeni projeler yapmamız için çok faydalı olacak" ifadelerini kullandı.

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Hasta Çocuklara Umut Oldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim