• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği
Muş'un Hasköy Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve TEMA temsilciliği işbirliğince "Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma" adına bir temizlik...

Muş'un Hasköy Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve TEMA temsilciliği işbirliğince "Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma" adına bir temizlik çalışması düzenlendi.

Hasköy'de çevre bilinci oluşturmak adına ilçe genelinde bir temizlik çalışması yapıldı. Temizlik etkinliğine İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Belediye Başkanı Mürsel Özen, Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık önünde başlatılan çevre bilinci oluşturma etkinliği kapsamında ilçe merkezindeki okul çevreleri, mahalle ve sokaklarda titiz bir temizlik çalışması yapıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, öğrencilerde çevre temizlik bilincini uyandırmak için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Temiz bir Hasköy için hep birlikte hareket ettiklerini belirten Başkan Özen, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle birlikte temizlik çalışmasına katıldık. Bugün burada yaptığımız temizlik çalışmasında kaymakamımız, milli eğitim müdürümüz ve kamu kurum çalışanlarımızla birlikte öğrencilerimize örnek olmaya çalıştık. Temiz bir çevre için bu tür etkinlikler sadece öğrencilerimiz açısından değil, vatandaşlarımız açısından da olumlu yönde karşılandı. Çünkü yere çöp atan herhangi bir birey bu yapılan temizliği gördüğü zaman elinde bulunan çöpü yere atıp atmamakta artık bir bilince sahip oluyor. Bu kapsamda çöpleri yere değil de yakınında bulunan herhangi bir çöp kutusuna veya geri dönüşüm kutusuna atmayı tercih eder. Bu tür etkinlikleri ileri ki zamanlarda daha fazla yapmaya özen göstereceğiz" dedi.

Öğrencilere çevre bilinci ve hijyen konularını aşılamak istediklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel ise, "Bugün burada ortaklaşa yaptığımız "Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma" etkinliği kapsamında köy okulları kendi çevresinde, okullarımızda ilçe merkezinde genel bir temizlik yaptılar. Halkın daha duyarlı olması ve temiz çevre bilinci oluşturmak için organize edilen bu etkinlikle farklı görüntüler ortaya çıktı. Anladık ki elbirliği ile her şey olabiliyor. Herkes kapısını temiz tutarsa, tüm sokak temiz olur düsturuyla çok güzel bir örnek davranış sergilenmiştir. Belediye başkanımız da burada çöp araçlarını hazır bir vaziyette tutturdu. Böylece temizlik çalışmamız daha rahat geçti. Bu güzel organizede emeği geçen özellikle Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Özen, Kaymakamımız Sayın Hüseyin Göktürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaşar Özden Beye ve katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Temizlik çalışmasının ardından etkinliğe katılan okul müdürlerine Kaymakam Hüseyin Göktürk ve Belediye Başkanı Mürsel Özen tarafından hediyeler verildi.

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği

Hasköy’de ‘Çevre Temizliği Bilinci Oluşturma’ Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim