• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı
Muş'un Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesini bir birine bağlayan güvenlik yolunda 10 gündür devam eden karla mücadele çalışması sonucu ulaşıma...

Muş'un Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesini bir birine bağlayan güvenlik yolunda 10 gündür devam eden karla mücadele çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Kar kalınlığının yaklaşık 3 metreye kadar çıktığı Hasköy-Mutki güvenlik yolunda 10 günden bu yana devam eden karla mücadele çalışmaları sona erdi. Bölgede yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden AK Parti Hasköy İl Genel Meclis Üyesi Hüsamettin Altay, ekiplerin çok zor şartlarda hizmet verdiğini söyledi. Bölgede yaklaşık 10 gündür karla mücadele çalışmasının yapıldığını ve 20 köyün bu yolun açılmasını beklediğini ifade eden Altay, "Yaklaşık olarak 30 araç Mutki ilçesinden, Hasköy ilçesine geçiş yaptı. Bu yolun açılması iki ilçe arasında hem ekonomik, hem de ulaşım açısından çok önemli. Vatandaşlar bu yolu 18 kilometre mesafede olduğu için kullanmayı tercih ediyorlar. Yaklaşık olarak yarım saatlik bir mesafede olması her iki ilçe vatandaşlarının yararına oluyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bu yolu kullanarak sağlık, gıda ve birçok ihtiyaçlarını bu yol sayesinde karşılıyor. Yolun sürekli açık olması iki ilçe arasındaki akrabalarında birbirleriyle akrabalık bağlarının kopmamasına yarıyor" dedi.

Hasköy-Mutki güvenlik yolunun halk tarafından sürekli kullanıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise, "Ekiplerimiz 10 gündür mesai mefhumu gözetmeden bu yolda çalışma yapıyor. Yüksek bölgelerde yaşanan fırtına yolu sürekli kapatıyor. Vatandaşın ulaşımının aksamaması için karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Bölgede 40'a yakın yerleşim yerinin olduğunu ve karla mücadeleye aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Yentür, "Bölgede yoğun kar ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 2- 3 metre civarında. Ekiplerimiz eksi 15 derecede zor koşullarda çalışmalarını yürütüyor. Şu anda yolu ulaşıma açtık, ancak genişletme çalışmaları devam ediyor. 18 kilometrelik yolu çok önemsiyor ve sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. Mutki'ye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar da ihtiyaçlarını Hasköy'den sağlıyorlar. Bizde vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Fedakarca çalışma yürüten ekiplerimize de teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

Hasköy-mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim