• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda Dört Açılış Birden

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda Dört Açılış Birden
Hasip Dinçsoy İlkokulu'nda, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla tamamlanan konferans salonu, kütüphane-satranç odası, laboratuvar ve spor salonu törenle...

Hasip Dinçsoy İlkokulu'nda, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla tamamlanan konferans salonu, kütüphane-satranç odası, laboratuvar ve spor salonu törenle hizmete alındı.

Hasip Dinçsoy İlkokulu'nda dört açılış birden yapıldı. Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla hizmete giren konferans salonu, kütüphane - satranç odası, laboratuvar ve spor salonu için açılış töreni düzenlendi. Törende Hasip Dinçsoy İlkokulu öncülüğünde düzenlenen ve ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerinin katıldığı "Yağını Çöpe Atma Geleceğini Karartma!" konulu resim ve öykü yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Programa, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, Okul Müdürü Nihat Yeşilyurt, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin folklor gösterisinin ardından hizmete giren birimlerin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra birimleri tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti.

ATIK YAĞLAR DETERJANA DÖNÜŞTÜ

Öğrencilerin işaret dili ile okudukları İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, öğrencilerin topladıkları atık yağların önemine dikkat çekerek, "Geri dönüşüm, doğanın fıtratına dönmesi için en önemli ve faziletli uğraştır. Bu konuda farkındalık oluşturan okullarımıza ve atık yağları toplayarak katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Esenler Belediyesi olarak atık yağları nasıl değerlendirdiklerini anlatan Göksu, "Esenler'de 180 ton atık yağdan elde ettiğimiz 47 ton deterjanı EDİM Hayır Market'te ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.

"DÜNYAYI ASLINA DÖNDÜRELİM"

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da geri dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Atıklarımıza dikkat etmezsek hayatımız kararıyor. Dünyayı aslına döndürmemiz gerekiyor. Aksi halde dünyayı kirletiriz. Amacımız dünyayı kirletmek değil kurtarmak olmalı" şeklinde konuştu.

YAZIP ÇİZİP ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Konuşmaların ardından öğrenciler geri dönüşümle ilgili şiirler okuyup gösteriler düzenledi. Programın sonunda "Yağını Çöpe Atma Geleceğini Karartma!" konulu resim ve öykü yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini aldı. 3 kategoride gerçekleştirilen yarışma sonucunda birinciler tablet, ikinciler bisiklet, üçüncüler ise fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.

HEDEF 4 TON ATIK YAĞ

3 haftada 600 litre atık yağ toplayan öğrencilerin hedefi Mayıs ayına kadar 4 tona ulaşmak.

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda Dört Açılış Birden

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda Dört Açılış Birden

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda Dört Açılış Birden

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim