• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Haşim Kılıç’tan YSK ve twitter açıklaması

Haşim Kılıç’tan YSK ve twitter açıklaması
Erdoğan'ın twitter kararı tepkisini 'duygusal' olarak açıklayan Kılıç, Melih Gökçek'in AYM ziyareti için de 'geçiyorken uğramış' şeklinde yanıtladı.

Başbakan Erdoğan’ın twitter kararı sonrası AYM için ‘saygı duymuyorum’ açıklamasını ‘duygusal tepki’ olarak niteleyen Kılıç “Sınırdayken idare mahkemesine başvurup bir karar vermesi, gereğinin yerine getirilmesi uzun bir süreci gerektirir. Böyle bir durumda, AYM’ye ve AİHM’e bu tür başvurular yapılır ve bu süreç beklenmeden, işin önemi niteliği duyarlılık zaman zaman kanun yollarının tüketilmeden bu davaların görüşülmesi yapılır.” dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Kılıç “O nedenle bu konuda ifade özgürlüğünü, haber verme özgürlüğünü ilgilendiren böyle bir durumda, AYM telafisi imkansız zararların doğmasını engellemek için böyle bir uygulama yapabilir. Ancak burada kanun yolları tüketilmedi demek yanlış bir bilgilendirme olabilir. AYM 25 Mart, yani seçimden beş gün önce toplandı. Zannediyorum Salı yada Çarşamba 09:30’dan 12:00’ye kadar bütün kurul toplanmak suretiyle bu konuyu görüştü ve bunun sonucunda bir karar çıktı. Biz bu kararı verdikten sonra, dışarıya çıktığımızda TV’lerde bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini öğrendik. Bunun üzerine AYM bu kararını açıklamadı. Biz 15. İdare Mahkemesinin verdiği kararı uygulamasını bekledik. Bir hafta yada daha uzun bekledik.

Ancak bu kararın uygulanmaması sonucunda, AYM aldığı bu kararı açıklamak durumunda kaldı. Burada Anayasa Mahkemesinin, oy birliğiyle verilmiş, benim başkanlığımda yapılan toplantı sonucunda ihtisas edilmiş bir karardır.” diye konuştu.
YSK AÇIKLAMASI
Kılıç seçim sürecine ilişkin soruları da yanıtladı. “YSK’nın ne karar vereceğini bilmiyoruz.” diyen Kılıç “Böyle bir karar çıkarsa, başvuru olursa arkadaşlarımız oturur karar verir. Ben bugünden şöyle bir karar verilir böyle bir karar verilir diye değerlendirme yapmam doğru da değil mümkün de değil. Başvuru olduğunda bunu mahkememiz değerlendirecektir.” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK’İN AYM ZİYARETİ

Kılıç’a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AYM ziyareti de soruldu.
Kılıç soruyu “Sayın Gökçek mahkemenin yakınından geçtiğini bildirdi, biz de buyurun dedik geldi. Sayın başkan ile çok eski bir tanışıklığımız var. Zaman zaman uygun zamanlarda bu ziyaretler olur, gelir.” şeklinde yanıtladı.

Kılıç Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da  “Bu konuyu biz de izliyoruz. Ancak şunu altını çizerek ifade etmek isterim, basında çıkan bu haberlerle ilgili benim hiçbir düşüncem görüşüm ve katkım yoktur. Bu olaylar tamamen benim dışımda haberim olmadan yapılan değerlendirmelerdir. Ben şu anda Anayasa Mahkemesi başkanıyım. ” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim