• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Haşereyle Mücadelenin Önemi Anlatıldı

Haşereyle Mücadelenin Önemi Anlatıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Arguvan...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Arguvan ilçesinde yapılacak olan haşere ile mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2016 yılı haşere ile mücadele kapsamında Arguvan ilçesinde gerçekleştirilen bilgilendirme ve istişare toplantısına Arguvan Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı ile Arguvan mahalle muhtarları katıldı. Haşere ile mücadelede bilinçlendirme ve mekanik mücadelenin anlatıldığı toplantıda, haşere ile mücadelede başarıya ulaşmak için bataklıkların kurutulması, kaynağında fiziksel mücadele, mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi ve yerleşim alanları içerisinde hayvan gübrelerinin kaldırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Haşerelerin üreme alanlarının önüne geçilmediği taktirde yapılacak olan mücadele ne kadar etkili olursa olsun başarı sağlanmasının zor olduğu belirtilirken, toplantı sırasında Arguvan Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ali Çolak'ın önerisi ile arıcılık ve organik tarımın yapıldığı bölgelerde ULV (Araç Üstü Sisleme) ile ilaçlama yapılmasının zararlı olacağı, bunun yerine larva mücadelesine ağırlık verilmesi gerektiği görüşüldü. 2016 yılında Arguvan'da yapılacak olan haşere ile mücadele programının çıkarılması için mahalle muhtarlarının fikirlerinin de alındığı toplantı sonrasında, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya'yı makamında ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan toplantı hakkında Yosunkaya'ya bilgiler aktardı. Ayrıca Kaymakam Yosunkaya'nın nisan ayı içerisinde ilçede bulunan okullarda haşere ile ilgili bir bilgilendirme sunumunun yapılmasının faydalı olacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim