• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Hasbihalin Durağı Eski Mengencik Köyü

Hasbihalin Durağı Eski Mengencik Köyü
Düzce İl Müftülüğü ile Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Gençlerle Hasbihal, Futbol Bahane Sohbet Şahane"...

Düzce İl Müftülüğü ile Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Gençlerle Hasbihal, Futbol Bahane Sohbet Şahane" Projesi kapsamında İl Müftüsü Selami Emen'in gençlerle sohbet programları devam ediyor.

Program kapsamında Çerkez Taşköprü Köyü ve Kemerkasım Köyü gençleriyle bir araya gelerek sohbet eden Müftü Selami Emen'in son buluşması Eski Mengencik Köyü gençleriyle oldu.

Müftü Emen Eski Mengencik Köyü Camisinde gerçekleşen programda "İmtihan Dünyası" konulu bir konuşma yaptı. Ayrıca program sonunda Emen, Eski Mengencik Köyü sakinleri ve hayırsever vatandaşların el birliği ile oluşturdukları Darül Erkam Okuma Salonunun da açılışını gerçekleştirdi.

"İnsana verilen her türlü nimet, mal, mülk, evlat, makam, mevki birer imtihan vesilesidir" diyen Müftü Selami Emen "Allah'ın Kitabına göre insanın yaratılış gayesi, varoluş sebeplerinden birisi yeryüzünde imtihan olmaktır. Buna göre bu dünya bir imtihan yeridir. Ölüm ve hayat, hangimizin daha güzel davranışlar sergileyeceğini sınamak için Rabbimiz tarafından yaratılmıştır. Ömür dediğimiz sermaye, hayat dediğimiz zaman dilimi imtihan için tanınan süredir. İnsana verilen her türlü nimet, mal, mülk, evlat, makam, mevki birer imtihan vesilesidir. Aynı şekilde insanın karşısına çıkan her türlü sıkıntı, zorluk, acı ve musibet, birer imtihan vesilesidir. Ve bunun herhangi bir istisnası da yoktur" dedi.

SABIR İMHİTAHANI

"Rabbimiz, en çok sevdiği kullarını en büyük musibetlerle imtihan etmiştir" diyen Emen "Rabbimiz, en çok sevdiği kullarını en büyük musibetlerle imtihan etmiştir. Bu sebeple geçmişte en büyük sıkıntılarla imtihan edilen kişiler, O'nun en çok sevdiği kulları olan peygamberler olmuştur. Zira Rabbimiz, dostluğuna talip kullarını böyle çetin imtihanlara tabi tutar. Hz. Adem ebedilik arzusuyla sınanmıştır, ölümsüz olma isteği Hz. Adem'in imtihanıdır. Hz. İbrahim, Hz. İsmail'le sınanmıştır, evlat sevgisi, Hz. İbrahim'in imtihanıdır. Hz. İsmail, canıyla imtihan edilmiştir. Hz. Yakub, Hz. Yusuf'la sınanmıştır, Hz. Yusuf, Züleyha ile imtihan edilmiştir. Hz. Eyyüb taşları çatlatan bir sabır imtihanından geçmiştir. Teslimiyetin, sabrın, cesaretin, iffetin, Rabbimize karşı samimiyetin timsali olan peygamberler, kulluk sınavının en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Son peygamber, Hâtemü'l-Enbiya, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) ise imtihanın her çeşidiyle sınanmıştır. Alemlerin Efendisi, imtihanın ne demek olduğunu, bir beşerin tek başına musibetlerle nasıl mücadele edebildiğini örnek hayatıyla bizlere göstermiştir" deyi konuştu.

BİZİM İMTİHANIMIZ BENCİLLİKLERİMİZ, HIRSLARIMIZ, İHTİRASLARIMIZ

Müftü Selami Emen konuşmasına şöyle devam etti; "Bizim imtihanımız, içimizdeki sarp yokuşlarımızı aşabilmekte gizli, yetimi gözetip yoksulu doyurmak bizim imtihanımız. Bizim imtihanımız, vermeyen ellerimiz, kaçmayan uykularımız. Bizim imtihanımız sevmeyen yüreklerimiz, konuşmayan dillerimiz. Bizim imtihanımız varamadığımız secdeler, tutamadığımız oruçlar. Bizim imtihanımız malımızdan geçip de veremediğimiz zekâtlar, sadakalar… Bizim imtihanımız bencilliklerimiz, hırslarımız, ihtiraslarımız. Bizim imtihanımız, içerisine düşüp de bir türlü çıkamadığımız mal, mülk, makam, itibar, şan, şöhret kuyuları."

Hasbihalin Durağı Eski Mengencik Köyü

Hasbihalin Durağı Eski Mengencik Köyü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim