• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı
Kağıthane Belediyesi tarafından Hasbahçe'de düzenlenen Lale Festivali başladı.

Kağıthane Belediyesi tarafından Hasbahçe'de düzenlenen Lale Festivali başladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte vatandaşlar, lale temalı fotoğraf çektirdi.

Kağıthane Belediyesinin düzenlediği Lale Festivali başladı. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan lale, Hasbahçe'de toprakla buluştu. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 600 bin lale soğanının ekilerek rengarenk görüntülerin oluşturulduğu Hasbahçe'de yurttaşlarla buluştu. Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç'ün de katıldığı etkinlikte, vatandaşlar Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile lale temalı fotoğraf çektirdi. Kılıç ayrıca lale ile ilgili çalışma yapan sanatçıları ziyaret etti.

Hasbahçe'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Hasbahçe'ye ekilen lalelerin çok güzel şekilde kendilerini gösterdiğini ifade etti. Lalenin, kültürün önemli simgelerinden olduğunun altını çizen Kılıç, şunları söyledi:

"Kağıthanelilerle birlikte baharın gelişini, lalenin Hasbahçe'ye nasıl yakıştığını görmeye geldik. Gerçekten çok güzel bir ortam oldu tarihi alanda. Bizim tarihi çiçeklerimizden laleyi Hasbahçe ile buluşturmuş olduk. Lalenin Kağıthane ile ilgili çok önemli bir anlamı var. Kağıthane'de özel lalelerin yetiştirildiğini biliyoruz ve yine buradan İstanbul lalesi olarak dünyanın birçok yerine gittiğini görüyoruz. Hatta Hollanda'ya da hediye edilen bir lale çiçeğinin bugün Hollanda da çok önemli bir sektör haline geldiğini görüyoruz. Biz bu güzellikleri geçmişte yaşamış olan Kağıthane'de Hasbahçe'de lale şenliğini oluşturduk. Lale ile ilgili birçok çalışma yapan sanatçı arkadaşlarımız var. Değişik konularda çalışma yapıyorlar. Doya doya lalenin yaşandığı ve görüldüğü bir ortam oluşturduk."

"ESKİ GÜNLERİMİZE KAVUŞUYORUZ"

Lale festivaline katılan Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ise Türk kültüründe unutulmaya yüz tutan geleneklerin tekrar ortaya çıkarıldığını söyledi. Yerel yönetimlerin ve devletin bu konuda çalışmaları olduğunu ifade eden Göç, "Yerel yönetimlerimiz, devletimiz tarafından bunlar tekrar canlandırılıyor. Artık biz o eski günlerimize kavuşuyoruz" dedi.

Hasbahçe'de devam eden etkinlik arasında güzel yazı, ebru, cam sanatı gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca vatandaşlara etkinliğe özel hazırlanan lale şerbeti ikram ediliyor.

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Hasbahçe’de Lale Festivali Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim