• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Hasan Şahin: "Sağladığımız Finansman Desteği İle Yatırımı Teşvik Ediyoruz"

Hasan Şahin: "Sağladığımız Finansman Desteği İle Yatırımı Teşvik Ediyoruz"
ACENDIS Şirketler Grubu'nun kurucusu Hasan Şahin, Alman Bankalarından sağladıkları finansman desteği ile sağlık sektöründeki yatırımları teşvik ettiklerini...

ACENDIS Şirketler Grubu'nun kurucusu Hasan Şahin, Alman Bankalarından sağladıkları finansman desteği ile sağlık sektöründeki yatırımları teşvik ettiklerini söyledi.

1995 yılında Almanya'nın Hannover şehrinde kurulan ACENDIS Şirketler Grubu'nun Kurucusu Hasan Şahin, "Bugün, Türkiye'de altı, Almanya'da iki, Azerbaycan, Irak, Gana, Malta, Nijerya, İran, Çin Halk Cumhuriyeti ve Ürdün'de sekiz şirketi ile faaliyet gösterdiğini belirterek, Alman Bankalarından sağladıkları finansman desteği ile sağlık sektöründeki yatırımları teşvik ettiklerini açıkladı. Şahin "Anahtar teslim özel hastane projelerimiz ile 20 yıldır özel hastanelerin tüm medikal ekipmanlarının donanımını sağlıyoruz. Anahtar teslim proje yapmak için Almanya'da olmanız gerekiyor. Biz de bu avantajı, sağlık sektöründe yatırımları teşvik etmek için kullanıyoruz" dedi.

Hasan Şahin, 17 sektörde yer alan ve sağlıkta ileri teknoloji çözümleri ile önemli ülke konumunda bulunan Almanya'nın, ihracatı teşvik etmek için üreticilerine sağladığı ihracat kredilerinin, Alman ve Avrupa Birliği menşei cihazlarda, düşük faiz ve uzun vade seçenekleri ile geri ödeme imkanı oluşturduğunu, ACENDIS'in de, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, hizmet götürdüğü ülkelerdeki hastane yatırımlarında, yatırımcının bu destekten faydalanmasını sağlayarak yatırımı teşvik ettiğini, aynı zamanda, hastanelere ileri teknoloji cihazlar ile donatılma imkanı yarattıklarını belirtti.

Bir yatırımın amortismanı için 7-8 yıllık bir süreye ihtiyacı olduğunu söyleyen Şahin, "ACENDIS'in Alman Bankalarından sağladığı kredi imkanı ile, yatırımcılar 10 yıl geri ödeme ve yüzde 1,7-1,8 civarında faiz oranından faydalanabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim