• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Hasan Karakaya'dan Leman-Şevval Sam bombardımanı!

Hasan Karakaya'dan Leman-Şevval Sam bombardımanı!
Ünlü sanatçı Leman Sam'ın Hac ve Umre için söylediklerine Akit gazetesinden beklenen tepki geldi.

Hasan Karakaya bugünkü köşesini Sam'ın "Hac'ca gidip Araplara para vermek istemem" dediği sözlerine ayırırken ilginç iddialarda bulundu.

AKİT YAZARINDAN İLGİNÇ BİR PSİKANALİZ DENEMESİ!

Leman Sam'ın boşandığı eşinin İslami bir kimliğe sahip olduğunu iddia eden Hasan Karakaya, Sam'ın boşandıktan sonra kocasına olan öfkesini bütün Müslümanlara yönelttiğini iddia etti. Ünlü sanatçının asıl derdinin Araplar değil İslamiyet olduğunu öne süren Karakaya, Leman Sam'ın kızı Şevval Sam'ı da es geçmedi. Şevval Sam'ın başörtüsüne hakaret ettiğini iddia eden Akit yazarı "Kenarına bak, bezini al, Anasına bak, kızını al!" diye yazdı.

İşte Karakaya'nın yazısındaki ilgili bölüm:

ALERJİNİN KAYNAĞI NE?

Ben, Leman Sam’ın “Müslümanlara duyduğu alerjinin kaynağı”nı çok merak ediyorum... Hani, “psikolog”lar, bazı “travma”ların kaynağını öğrenmek için, insanların “gençliğine” veya “çocukluğuna” inerler ya, Leman Sam’daki “Müslüman alerjisi”nin kaynağını öğrenmek için, acaba “evlilik yılları”na mı gitmek gerekir?..

Bildiğim kadarıyla; çocukları Şevval ve Şehnaz’ın babası olan Selim Sam, o zamanlar “ünlü  bir şarkıcı”, ünlü bir “star”mış!..

Ama , “İslâmî eğilim”leri varmış ve daha sonra da, bu işlerden, zaten elini-ayağını çekmiş...

Ne ilginçtir ki; 

“Maddi sorunlar ve şiddetli geçimsizlik” sebebiyle kocasından boşandığında, kızı Şevval Sam, henüz “6 yaşında”ymış!..

ŞEVVAL’E NE OLDU?

O yıllarda, yani 1981’lerde “cami”lere giden, eline “süpürge” alıp camileri temizleyen ve dahası “Canım Allah’ım benim” şeklinde “şiirler” yazıp, “günah ve ayıp” diyerek “Bale kursu”na gitmeyi bile reddeden Şevval Sam’ın, büyüyüp de “ünlü” olduktan sonra, Haziran 2012’de katıldığı bir “söyleşi”de, “başörtüsü” için; “Başörtüsü, benim için bir tekstil malzemesidir” demesini, acaba neye yormak gerekir?..

ANNESİ ARAPLARA KIZI BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI

Annesinin “Arap”lara ve “Müslüman”lara, kızının da “başörtüsü”ne karşı duyduğu bu “alerji”nin, bu “kin ve öfke”nin sebebi, acaba “Müslümanca yaşayamadığı” için eşinden ve çocuklarından ayrılmak zorunda kalan Selim Sam mıdır?..

KOCASINA DUYDUĞU ÖFKE TÜM MÜSLÜMANLARA YÖNELMİŞ

Leman Sam’ın kocasına, Şevval Sam’ın babasına duyduğu bu öfke, daha sonra “bütün Müslümanlara ve İslâm”a mı yönelmiştir?

Bu, elbette “psikolog”ların işi!..

İSA-MESİH CD’SİNE KATKI

Ama, görünen şu:

“Ana-Kız”ın İslâm’a ve Müslümanlara “alerji”leri devam ediyor... O kadar devam ediyor ki; “Türkiye’deki Hıristiyanlar” tarafından çıkarılan “Mesih İsa’nın Yaşamı” adlı bir CD’de, “Mesih İsa”yı ve “İlâhi”leri seslendirenler arasında Şevval Sam da var!..

Yazının başına dönecek olursak;

Dediğim gibi, hiç kimsenin “dinsel ve cinsel tercih”ine karışmam... Ama, her kim; hem “Arap”lara, hem “Hac ve Umre”ye, hem de “İslâm ve Müslümanlar”a dil uzatıp da, “Müslüman mahallesinde salyongoz satmaya” yeltenirse, işte orada “dur” derim!’..

Dur ve haddini bil!..

Hiç kimse “Müslüman” olmak zorunda değil ama bir yandan “İslâm karşıtlığı” yapar, bir yandan da “Hıristiyanlarca hazırlanan bir CD’ye katkı” sunarsan, sorarım o zaman: “Kimsiniz siz ve ne yapmak istiyorsunuz?”

ANASINA BAK KIZINI AL

Atalarımız boşuna dememiş;

“Kenarına bak, bezini al,

Anasına bak, kızını al!”

Ya da; “Al birini, vur ötekine!”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim