• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı
Maltepe Gülsuyu'nda, Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin görülen dava yine olaylı bitti.

Maltepe Gülsuyu'nda, Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin görülen dava yine olaylı bitti. Mahkeme çıkışı adliye önünde toplanan gruba polis müdahale ederken, 2 kişi gözaltına alındı.

Gülsuyu'nda 2013'ün Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in ölümüyle ilgili davanın görülmesine Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, biri başka suçlardan olmak üzere 8 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık katıldı. Ayrıca müştekiler Nuray Gedik, Mustafa Meray ve Gülperi Aktaş ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Evrakların okunmasıyla başlayan duruşma, TİB'den gelen CD'nin çözümü ve bazı tanıkların talimatla ifadelerinin alınması için ertelendi.

Öte yandan duruşma sonrası adliye önünde yapılan basın açıklaması sırasında polis gruba müdahale etti. Hasan Ferit Gedik'in ailesine destek için toplanan 20 kişilik grubun "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" pankartını açmasıyla polis gruba müdahale etti, iki kişi gözaltına alındı. Polis otobüsüne bindirilen şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

'KENDİLERİNİ MEŞRU GÖSTERMEK İÇİN TEKBİR GETİRİYORLAR'

Hasa Ferit Gedik ve ailesinin avukatı olan Ebru Tetik, duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. Açıklamasında karşı tarafın duruşma alanının dışına çıkarak olayı siyasi bir boyuta taşıdığını ifade eden Tetik, "Biz bu davayla ilgili şunu görüyoruz; kendilerine çok ciddi bir politik satıh belirlemiş durumdalar. Mevcut siyasi iktidarın hoşuna gidebilecek söylemler kullanarak duruşma alanından dışarıya çıkıyorlar ve oradan sloganlarla ayrılıyorlar. Onlar kendilerini meşru göstermek için tekbir getirerek kendilerini politik bir mecraya çekmek istiyorlar." dedi.

Açıklamasına devam eden Tetik, "Bunlar uyuşturucu satmaktan, fuhuş yaptırmaktan, cinayetten, örgüt kurmaktan, çete kurmaktan yargılanıyorlar. Ama buna rağmen kendilerini vatansever, vatan savunucusu olarak göstermeye çalışıyorlar. Bir kişi olayı üstlenmiş durumda. Geri kalanları da bu suçun gerçekte faili örgütün üyesi ama bir kişinin üzerine yıkmaya çalışıyorlar." ifadelerine yer verdi.

POLİSTEN GAZETECİLERE MÜDAHALE

Adliye yaşanan olayları çekmeye çalışan basın mensuplarına polis müdahalede bulundu. Polis, çekim yapılmamasını istedi. Kısa süreli olarak yaşanan sözlü diyalogdan sonra olay yerinde bulunan diğer gazetecilerinde tepki göstermesiyle olay yatıştırıldı.

POLİSLER ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Duruşmadan çıkışı yapılan basın açıklamasından sonra polisin gruba müdahale ettiği sırada ilginç bir olay yaşandı. Bir sivil polisin eylem yapan şahıslardan birisini gözaltına almasından sonra, başka bir polis devreye girdi. İki polis arasında, "Ben gözaltına almıştım, sen niye alıyorsun?" şeklinde kısa bir tartışma meydana geldi. Daha sonra diğer polisler araya girerek tartışmayı bitirdi.

Cihan

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Hasan Ferit Gedik davasında gözaltı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim