• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hasan Eryılmaz 2015 Yılını Değerlendirdi

Hasan Eryılmaz 2015 Yılını Değerlendirdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevini yürüten Hasan Eryılmaz...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevini yürüten Hasan Eryılmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 2015 yılı değerlendirmesinde geride bırakılan yılın Türkiye için üzücü bir yıl olduğunu söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevini yürüten Hasan Eryılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden 2015 yılının yerel ve ulusal değerlendirmesini yaptı.

2015 yılının Türkiye için çok iyi geçmediği yönünde açıklamalarda bulunan Eryılmaz, "2015 yılı ne yazık ki ülkemiz için güdülen yanlış politikalar neticesinde üzücü bir yıl oldu. Bir yılda iki defa genel seçim yaşamış, sınırında komşuları ile sorunları olan, içte vatandaşlarının ayrışma içerisinde olduğu bir ülke haline geldik. Tüm bunlarla beraber 2015 yılı Türkiye için sosyal ve ekonomik anlamda zorlu bir yıl olmuştur. Bildiğiniz gibi şahsım 7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nde 3. sıradan milletvekili adayı olmuş ve meclise girememiştim. Ardından mevcut siyasi iktidar tek başına iktidar olamayınca yeni bir seçimin yapılması için elinden geleni yapmıştır. 1 Kasım'da verilen seçim tarihine kadar Türkiye hiç olmadığı kadar psikolojik baskı altında tutulmaya çalışılmıştır. Böyle bir atmosferde ülkeyi seçime götüren hükümet amacını gerçekleştirmiş ve iktidar olmuştu" ifadelerini kullandı.

DIŞ POLİTİKADA YANLIŞ ADIMLAR

Türkiye'nin dış politikasında da yanlış adımların atıldığını anlatan Eryılmaz, "Kendi iç durumunu düzeltmek yerine komşu ülkelerin iç işlerine karışan Türkiye, bir anda neredeyse bütün komşuları ile sorun yaşar hale gelmiştir. Ne yapacağını şaşırır duruma gelen hükümet "Türkmenlere sahip çıkıyoruz" diye toplumda algı operasyonlarına başladı. Ardından Rusya uçağının düşürülmesi gerilimleri de iyice arttırmıştı. Rusya ve Türkiye arasında yaşanan bu olumsuz hadise diğer ülkeleri de işin içine kattı. Daha aylar öncesinde "Tayyip ağabey bize yardım et" diyen Kırgızistan, Türkiye'nin Rusya'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Attığı her adımda çözüm yerine sorun yaratan bir hükümet, 2015 yılında da ülke menfaati yerine kişisel menfaatleri ile hareket etmiştir. 2015 yılı Türkiye için insanların birbirine güvenemediği, terör olaylarının arttığı, ekonominin dibe vurduğu bir yıl olarak tarihte yerine alacaktır" açıklamasına yer verdi.

17 İLÇEYE EŞİT HİZMET

Eryılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlimizde de bir yılda çok sayıda şehit vermenin acısını yaşayıp şehit ailelerimize sahip çıkarken bir yandan da görevimiz olan belediyecilik hizmetlerini yerine getirmeye çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde 17 ilçemize eşit hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadık. Yıllardır hizmet gitmeyen mahallere hizmet götürüp vatandaşlarımızın hayır duasını aldık. Türkiye'ye örnek olacak Kentpark gibi bir projeyi hayata geçirdik. Yine Manisa'mızın önemli sorunlarından olan park sorununa bir nebze de olsa çözüm bulunması amacıyla Emekliler Parkı'nın altına 400 araçlık bir otopark yaptık. Bununla beraber, bitiminde sona yaklaşılan bir başka örnek proje 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkı hizmete açacağız. Kadınlarımıza, engelli bireylerimize ve çocuklarımıza yönelik pozitif ayrımcılık hizmetlerimizi de aksatmadan devam ettirmekteyiz. Cengiz Ergün'le başlayan Manisa'nın değişimi büyükşehir olduktan sonra da hız kesmeden devam etmiştir. Yine Başkan Ergün'ün dediği gibi 2016 yılı Manisa'nın yatırım yılı olacaktır. En alttan en üste kadar hizmet anlayışıyla hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi bundan sonra da güler yüzlü hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam edecektir. Bu bağlamda 2016 yılının Türk milletine huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlarken vatanın birliği ve bütünlüğü için hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim