• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Hasan Ali Yücel’in Büstü Açıldı

Hasan Ali Yücel’in Büstü Açıldı
Köy Enstitülerinin kuruluşunun 76.yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler dâhilinde, Odunpazarı Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali...

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 76.yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler dâhilinde, Odunpazarı Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali Yücel anısına yapılan büstün açılışı gerçekleştirildi.

Gültepe Mahallesi Üniversitesi Evleri'nde bulunan Hasan Ali Yücel parkında gerçekleştirilen açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 16. ve 22.dönem CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, köy enstitüsü mezunları, öğretmenlerin çocukları ve davetliler katıldı.

Başkan Kurt açılışta yaptığı konuşmasında, "Eskişehir'in bir farkını ortaya koymak adına, Eskişehir'deki ilkleri gerçekleştirmek adına ama aslında vefa adına bir iş yapıyoruz. Köy enstitülerinin Eskişehir'deki 7 adet park anıtını yerleştiriyoruz. Biz köy enstitüsü öğretmenlerine kendimizi borçlu hissediyoruz ve bugün borcumuzun bir kısmını ödemek istiyoruz" dedi.

HALKÇI VE KATILIMCI BELEDİYE

2015 yılında 7 adet parka köy enstitüsü adı başta olmak üzere köy enstitüsü öğretmenlerinin isimlerini verdiklerini ifade eden Başkan Kurt, "2016 yılında 6 adet parkımıza parklara isimleri verilen öğretmenlerimizin anıtını koyuyoruz. İstiyoruz ki hiç kimse unutmasın ve aydınlanma meşalesi Eskişehir de sürekli yansın. Ve yine istiyoruz ki sivil toplum örgütleriyle kamu kurumları ortaklaşa iş yapabilsin. Bu eserler Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneğinin belediyemizle yapmış olduğu iş birliği sonucu somutlaşmıştır. Belediyemizin bütün uygulamalarında bu tür çalışmalar önemsenmektedir. Çünkü biz halkçı, katılımcı, devrimci ve demokrat bir belediye olmak istiyoruz. Bu da Eskişehir'e yakışır. Eskişehir'in Odunpazarı ilçesin de belediye meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan Ali Yücel’in Büstü Açıldı

Hasan Ali Yücel’in Büstü Açıldı

Hasan Ali Yücel’in Büstü Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim