• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı
Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kreş öğrencileriyle bir araya gelen Harvard Üniversitesi öğrencileri,...

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kreş öğrencileriyle bir araya gelen Harvard Üniversitesi öğrencileri, miniklerle birlikte atık malzemelerden kuş yemlikleri ve kuş yuvaları yaptı.

Kartal Belediyesi, Harvard Üniversitesi yüksek lisans öğrencileri ile birlikte örnek bir projeye imza attı. Kartal Belediyesi'ne bağlı kreş öğrencileri ile bir araya gelen Harvard Üniversitesi öğrencileri, kuşların sıcak bir yuvaya kavuşması ve aç kalmaması için atık malzemelerden kuş yemlikleri ve kuş yuvaları yaptı. Sosyal Sorumluluk Projesi'ne Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Fehmi Okay, Gülcemal Fidan ile çocukların aileleri katıldı.

Kartal Merkez Kreş'te 6 yaş grubundaki kreş öğrencileri ve aileleri ile bir araya gelen Harvardlı öğrenciler, atık malzemeleri kullanarak kuşlara sıcak bir yuva sağlarken aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağladı. Kuş yuvaları ve yemliklerinin yapılmasından boyanmasına kadar her aşamasında çalışan minikler Harvardlı öğrencilerle keyifli zaman geçirdi.

Proje hakkında açıklama yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Kreş Müdürlüğü sorumlusu Mustafa Fehmi Okay, "Bu üniversite öğrencileri master yapıyorlar. Kendi ülkelerinin dışındaki ülkelerle bir takım çalışmalar yapmak durumundalar. Bunları master tezleri ya da master çalışmaları içerisinde yer alması için yapması gerek zorunlu işlemlerden biri. Bizimle temas kurmalarının temelinde belediye başkanımız Op. Dr. Altınok Öz başlattığı her mahalleye bir kreş kapsamı altında yaklaşık 11 tane kreş olması bizim cazip olmamızı, bu konuda bizimle birlikte çalışma yapmaları için bizimle temas kuruyorlar" dedi.

"AMAÇ, KENTİMİZİ TANITMAK"

Kreşlerde iki tane farklı etkinlik gerçekleştirip yurtdışından gelen öğrencilerle birlikte çalışma içerisine girdiklerini vurgulayan Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, "İki tane projemiz var. Bir tanesi kuş evi dediğimiz geri dönüşüm malzemelerden yapılan bunları boyayıp hazırlayacağız. İçlerine kuş yemleri koyacağı ve çeşitli kreşlere, Kartal'ın belli yerlerine koyacağız. İkincisi de dış duvarların boyanması. Bu etkinlikte amaç, hem kendimizi, hem ülkemizi, hem kentimizi yurtdışında belli şeylere açmak ve tanıtmak" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARLA BU PROJEDE OLMAK GURUR VERİCİ"

Harvard Üniversitesi öğrencisi Sam Lı, "Çocuklarla birlikte olmayı çok seviyorum. Kartal'da olmak burada olmak çok hoşuma gitti. Daha bir haftadır İstanbul'da başka şirketlerle farklı projeler yapıyoruz. Ama burada olmak çocuklarla benim çok hoşuma gitti. Beni o iş stresinden de uzaklaştırıyor. Onlarla bir projeden olmak gurur verici" diyerek duygularını dile getirdi.

Etkinlik sonrasında Harvard Üniversitesi öğrencilerine Kartal Belediyesi tarafından hediye verildi. Kreşte çocuklarla fotoğraf çektiren Harvardlı öğrenciler mutluluklarını dile getirdi.

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Harvardlı Öğrenciler, Miniklerle Kuş Yuvaları Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim