• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Harun Tekin Milli Takıma Göz Kırpıyor

Harun Tekin Milli Takıma Göz Kırpıyor
Bursaspor'da kaleyi Mert Günok'tan devraldıktan sonraki performansıyla dikkat çeken ve son 3 maçta kalesini gole kapatan genç file bekçisi Harun Tekin, milli...

Bursaspor'da kaleyi Mert Günok'tan devraldıktan sonraki performansıyla dikkat çeken ve son 3 maçta kalesini gole kapatan genç file bekçisi Harun Tekin, milli formaya da göz kırpıyor.

Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında dün sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederek puanını 32'ye yükseltti. Ligin 20. haftasında oynanan ve 3-3 eşitlikle sonuçlanan Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından kaleyi Mert Günok'tan devralan Harun Tekin, performansıyla teknik heyetin yüzünü güldürüyor.

290 DAKİKADIR GOL GÖRMÜYOR

Harun Tekin'in kaleyi koruduğu Gençlerbirliği müsabakasında kalesinde iki gol gören ve sahadan mağlubiyetle ayrılan Timsah, ardından çıktığı Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarında rakiplerine gol izni vermedi. Fenerbahçe karşılaşması golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarında ise Bursaspor, sahadan tek golle galip ayrıldı. Harun, Gençlerbirliği maçının 70. dakikasından itibaren toplam 290 dakikadır kalesinde gol görmüyor.

"İNŞALLAH AVRUPA'YA GİDERİZ"

Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Harun Tekin, hedeflerinin Avrupa olduğunu söyledi. Zorlu bir karşılaşma olduğuna dikkat çeken Harun, "Gol yemeden kazandığımız için ayrıca mutluyuz. Böyle devam ediyor. İnşallah devam eder. Eskişehirspor maçı çok kritik bir maçtı bizim için. Yenilseydik Allah korusun aşağıya doğru gidiyorduk. Şimdi iki maç aldığımız için hedefimiz daha da yukarısı. Maç maç bakıp, maçları kazanıp sezon sonu inşallah Avrupa'ya gideriz" diye konuştu.

FORMAYI KAPTI, GÖZ DOLDURDU

Geçtiğimiz sezon üç kulvarda toplam 45 resmi maça çıkan ve performansıyla A Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösteren Harun, Mert Günok'un transfer edilmesinin ardından ikinci kaleci konumuna düşmüştü. Ancak Mert'in performansında yaşadığı düşüşün ardından genç kaleci, yeniden formayı kaptı. Bu sezon ligde toplam 5 karşılaşmada kaleyi koruyan Harun, bu maçlarda kalesinde 4 gol gördü.

AVUSTURYA MAÇINA DAVET BEKLENİYOR

10 Haziran - 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 Finalleri'nde mücadele edecek A Milli Takım, 29 Mart Salı günü, Avusturya ile deplasmanda hazırlık maçı yapacak. 26 yaşındaki file bekçisinin bu karşılaşmanın kadrosuna çağrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

4 KEZ KADROYA GİRDİ

A Milli Takım'a ilk kez Brezilya ile oynanan hazırlık karşılaşması için çağrılan Harun, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynanan Kazakistan ve Hollanda müsabakalarında ise kadroda yer almıştı. Son olarak geçtiğimiz yıl Lüksemburg ile oynanan hazırlık karşılaşmasında aday kadroda yer alan genç kaleci, bu karşılaşmalarda forma şansı bulamamıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim